МИЛАТОВИЋ ПОНИШТИО СВЕ ШТО ЈЕ РЕКАО У БЕОГРАДУ: У Сребреници геноцид, највећи злочин након Другог светског рата

Само дан после званичне посете Београду, током које се заложио за изградњу бољих односа између Београда и Подгорице, црногорски председник Јаков Милатовић данас је својим видео укључењем током церемоније обележавања двадесетосме годишњице злочина у Сребреници практично поништио оно што је изговорио после састанка са Александром Вучићем у српској престоници.

Он је током свог обраћања злочин у Сребреници назвао геноцидом:

-У једном од највећих злочина на простору Европе након Другог светског рата у Сребреници су убијени људи због другачијег имена, националне и верске припадности. Ово страдање је сведочанство бешчашћа, али и опоменам генерацијама које долазе да се таква страхота више никада не сме поновити. Бескомпромисно суочавање са свим трагичним догађајима из прошлости и јасно адресирање одговорности од кључног је значаја за изградњу међунационалних и међуверских односа на овом простору. Међународни суд правде и међународни кривични суд за бившу Југославију овим одлукама дали су кривчноправни одговор у односу на геноцид у Сребреници, а свима нама остаје и људска дужност да одлушно осудимо било какве покушаје релативизације. Жао ми је што због представљања Црне Горе на НАТО самиту нисам у могућности да данас посетим Поточаре и поклоним се сенима недужних сребреничких страдалника. Свакако, то ћу као предесседник Црне Горе са особитим осећајем пијетета учинити првом наредном приликом, казао је Милатовић.

(Вечерње новости)

Један коментар

  1. Ortodox serbian patriot

    Fekalni otpad. Treba zalediti odnose sa CG sve dok tamo na vlast ne dođe neko normalan. Nema trgovine, nema da idemo tamo na more, nema nikakve saradnje… Ovo vređa pamet prosečnog čoveka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *