КУРТИЈУ СМЕТАЈУ ЧАК И СТАНОВИ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ: У Косовској Митровици стопирана изградњу три важна објекта

ВЛАСТИМА у Приштини је било мало што већ месецима тероришу Србе на северу Косова и Метохије, што им намећу нелегалну власт, што их лове за непостојеће злочине, пуцају на њих, отимају имања да би поставили војне базе, већ су ударили и на сиротињу – забраном изградње станова за социјално угрожене!

Наиме, одлуком нелегитимног градоначелника северне Косовске Митровице Ердена Атића забрањена је изградња поменутих станова, али и школе за децу из угрожених категорија у граду на Ибру. Такође, стопирани су и радови на згради ректората Приштинског универзитета.

Наиме, општинска инспекција крајем протекле седмице по налогу албанског градоначелника, који је победио на изборима у организацији приштинских привремених институција са свега три одсто гласова (јер су Срби бојкотовали) одлучила се на овај потез који је долио уље на ватру и додатно забринуо наше сународнике. И док се Атић тиме похвалио на друштвеној мрежи “Фејсбук” написавши да, наводно, није испоштована неопходна процедура, из Српске листе опомињу да је иронија то што одлуку о забрани изградње школе и станова доносе Куртијеви градоначелници у време када се на северу КиМ противзаконито одузима српска земља и граде илегалне базе за параполицијске јединице Албанаца чиме се крше сви досадашњи споразуми. Циљ је, како наводе, да се максимално отежа положај нашег народа и он натера да напусти своје домове.

Из Српске листе подсећају да су чак и амбасадори земаља Квинте затражили да се нелегални градоначелници на северу баве само техничким питањима. Опомињући да је косовска инспекција уз асистенцију полиције затворила градилиште односно стопирала радове на новој згради ректората у оквиру универзитетског кампуса, ректор Приштинског универзитета професор др. Небојша Арсић истиче да постоји сва неопходна документација као и табла на којој су прописно обележени подаци о пројекту и извођачима.

Ректор Арсић сматра да је после угрожавања основних људских права студентима и професорима, услед ограничења слободе кретања, сада на удар Куртијевог режима дошло на ред и образовање.

– Имамо први пут директан удар на Универзитет о чему ћемо обавестити наше међународне партнере, јер овај атак директно утиче на наш рад – истиче ректор Арсић, појашњавајући да ће о забрани радова на згради која је планирана да буде седиште ректората и неколико факултета обавестити Асоцијацију европских универзитета, али и међународне мисије на Косову и Метохији, КФОР и УНМИК.

И начелник школске управе за Косово и Метохију Иван Запорожац поручио је да забрињава одлука Атића, указујући да се тиме Србима брани право на образовање и позвао међународну заједницу да реагује. Напомињући да је у питању школска зграда за децу прогнану из јужног дела Митровице и других средина, Запорожац наглашава да је овом одлуком Куртијевог режима српској деци забрањено право на образовање.

(Д.Зечевић, Вечерње новости)

Један коментар

  1. Oprostite, ali meni vise ne smeta Kurti, nasa vlast, opozicija, vec nase javno mnenje, gradjani, narod koji je do te mere ” prepariran” da ga takve vesti ne dodiruju, i vec sutra ga nece dodirnuti konacna, formalna predaja Kosova. Sve se u Srbiji brzo skrajne, cak i one tuzne tragedije na koje je narod emotivno odreagovao. Oni koji bi trebali biti na celu naroda ( vlast i podjednako opozicija ) najlosiji su deo srpskog naroda. Oni su svoj sopstveni narod sludili i sta, pored njih treba da nas iznenadjuje Kurti, Eskobar, slicne svetske protuve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *