ХАЈКА НА СРБЕ НЕ ПРЕСТАЈЕ: Наш народ у Црној Гори дискриминишу и после пада режима ДПС

БЕСПРИЗОРНА хајка на Србе наставила се у Црној Гори и после пада режима Мила Ђукановића. Наметнута хипотека “државног непријатеља” ових дана кулминирала је непримереним нападима на председника Општине Никшић Марка Ковачевића застрашујућим порукама и претњама смрћу. Многи Срби подно Ловћена таргетирани су годинама и препознати као “реметилачки фактор” због чега и даље плаћају високу цену.

Поред Ковачевића у то друштво су “спаковани” народни гуслар Миломир Миљанић и етно-појац Даница Црногорчевић, али и одборници и посланици Нове српске демократије и Демократске народне партије, као и многобројни литијаши којима се суди по разним основама. Срби се сатанизују чим посете своју браћу у Србији или Републици Српској, јер

њихови “политички биографи” у Подгорици то доживљавају као “издају државе Црне Горе зарад слугерањства Београду”.

– У Монтенегру је на делу политика апартхејда. Јер не само структуре бившег режима, него, нажалост, поједини домаћи и страни фактори из редова победничких странака са  избора 2020.године, подржавају политику бруталне, националне и политичке дискриминације, сегрегације и обесправљивања. То је постало толико видљиво да боде очи! Прво се показало у немогућности да ми као један од победника избора, коалиција “За будућност Црне Горе”, чинимо власт. И то само зато што репрезентујемо Србе, јер наведене структуре желе нашу асимилацију или протеривање по моделу Мила Ђукановића или
његовог послушника Душка Марковића – каже у разговору за “Новости” функционер Нове српске демократије Будимир Алексић.

Наш саговорник каже да се Срби спречавају да воде аутентичну националну политику.

– Тражи се да признамо лажну државу Косово која је настала на трговини људским органима. И то захтевају они чији су функционери из полицијских структура планирали и организовали сушење људских органа на Његушима! Значи, Петар Лазовић, син бившег помоћника директора Управе полиције Зорана Лазовића, преко скај-апликације претио је да ће “онима који су против њих сушити џигерицу на Његушима” – додаје Алексић.

Народни гуслар Миломир Миљанић позван је у Центар безбедности Никшић након наступа у једном никшићком ресторану и интерпретирања чувене епске песме “Од Главе Зете до града Спужа”. Ова популарна песма траје вековима и тек сада је код одређених антисрпских кругова у Црној Гори постала непожељна. А њени стихови су:

“Од Главе Зете до града Спужа, крвави ланац војске се пружа. Притисли Срби турске ливаде, Турцима у Спуж задају јаде. А сердар Вуле са високе куле, џефердар пали, кукају буле. Лелечу Турци, кукају буле, ој леле, леле, ево га Вуле. А сердар Јанко са сабљом маше, удрите браћо српство је наше!”

На мети комита се нашла и етно-појац Даница Црногорчевић која је певала црногорску химну “Ој свијетла мајска зоро”, чији текст говори о заједничкој јуначкој прошлости и братству Србије и Црне Горе, али без спорних Дрљевићевих стихова.

Пред судом у Никшићу се нашло 35 Срба због инцидента који се догодио 13. јула прошле године на Дан државности у центру Никшића када су покушали да дођу до Трга слободе и обележе велики празник. Међутим, ту су већ били окупљене комите из Цетиња, Рожаја, Гусиња, Плава, Бијелог Поља, Подгорице, који су подигли тензије у граду подно Требјесе. Полиција је упркос каменицама и флашама које су немилице летеле успела да спречи тежи инцидент.

(В.Кадић, Вечерње новости)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *