ДРАГАН СТАНОЈЕВИЋ – Украјинска Служба преплавила Србију (2.део)

Чедомир Стојковић, који је био у Украјини, сада заступа интересе те земље у Србији и почео је да прави спискове „руских агената“. То су спискови за одстрел, осетио сам то на сопственој кожи још 2014. кад су ми на основу сличног списка у Украјини одузели имовину и покушали да ме ликвидирају чак и у Србији

Драган Станојевић је председник покрета РОД (Родољуби отаџбине и дијаспоре) који су формирали Срби из расејања с намером да искажу своје интересе, сада учествује у покретању још једног покрета под називом „Ми – глас из народа“, у коме су доктор Бранимир Несторовић, новинар Синиша Љепојевић, политиколог Александар Павић, правник и писац Јован Јањић, економиста Бранко Павловић, генерал Митар Ковач и „његова маленкост“. Станојевић је у Украјини живео и радио више од 25 година, али и био део политичког система, што му је омогућило познанство са свим председницима и водећим политичарима тог времена почев од Јулије Тимошенко, Јануковича, Кучме, па све до Владимира Зеленског.

Шта се дешава са заробљенима у челичани Азовстаљ, Путин је рекао да ће се свима судити, а знамо да су многи од њих предати у размени?
И то је једна велика игра, посебно нама који посматрамо са стране и чини нам се да је све погрешна политика јер је Русија заменила командире Азова за Виктора Медведчука. Медведчук јесте Путинов кум, али он га није заменио због тога него зато што је Медведчук политичар који је имао велики утицај у Украјини. Тачно је да је део азоваца у притвору у Турској, део је враћен у Украјину, а делу је пре неки дан суђено. Русија брине за сваког свог човека и жели да спаси своје пилоте, а Украјинци их онда уцењују и траже 300 својих људи за тих 50 пилота. Британци се тобож брину за Украјинце а онда им шаљу оружје са осиромашеним уранијумом од којег ће сами страдати, да и не говорим о томе да је Зеленски уништио украјинску елиту.
А уништиће, вероватно, и украјинску плодну земљу коју је Хитлер камионима одвозио у Немачку јер невероватно „рађа“?!
Тако је, међутим, Бог све уреди, и сада је сва та земља у власништву страних компанија и они су извесна брана намерама Велике Британије. То говори да у Украјини постоји много сукоба интереса између америчке, британске, европске и немачке линије, Сорошевих играча итд. Па онда интереси украјинских политичара Јулије Тимошенко, Порошенка и других који у Зеленском већ виде стрвину и желе да је почисте. То ће се вероватно и десити после покушаја контраофанзиве, неуспех ће им бити добар аргумент за то. Као што видите, већ дуже време нема команданта украјинске армије Залужног, који је био главна конкуренција Зеленском – њему прети већа опасност од унутрашњих непријатеља но од руских ракета.
О лабораторијама за производњу биолошког оружја чули смо званичне извештаје, а сада до нас допиру и незваничне приче о украјинским „жутим кућама“, касапљењу одраслих и деце, продаји органа!?
То су озбиљне оптужбе да би се о њима причало без доказа, али могу да потврдим да је Зeленски јануара 2022. потписао Закон о трансплантацији органа који је14. априла усвојен у Врховној ради и према коме се на трансплантацију органа више не плаћа ни ПДВ. Закон је иницирао представник слуге народа у парламенту, дакле Зеленског, и у закону пише да „не треба више нотар да оверава писмену сагласност живог донора или његове фамилије“. При томе не питају се ни родитељи донора за сагласност. Даље, ако донор има било какав документ, није потребан његов потпис о пристанку. На тај начин уништено је основно људско право Украјинаца да заштите своје или органе чланова својих породица и свих оних који могу да буду потенцијални донори. Пресретнута је једна телефонска преписка између Јулије Тимошенко и њеног адвоката с командиром батаљона Донбас у којој су се договарали о испоруци „материјала“ и користили латинске називе за поједине органе, што јасно говори о чему се ради. Тако су прецизирали кад и шта треба да буде испоручено у Кијев, по којој цени итд. Познати украјински политичар и нациста Олег Јашко још у време Порошенка захтевао је одговор на питање „због чега су на камионе који се налазе поред болница украјинске војске прикачени крематоријуми“. Наравно, ради се о камионима који спаљују лешеве након што су из тела рањених војника узети органи! Писало се у Украјини и о људима из масовних гробница с отвореним стомацима и без органа. У том контексту спомиње се Холанђанка Елизабет Дебрију, познати трансплантолог, која се према тврдњи једног пребеглог безбедњака хвалила да „за два до седам минута може да исече два бубрега и да их упакује у контејнер“. Она је тек једна од многих који су обучавали Украјинце како да узимају органе људима.
Зна ли се шта ће бити с пронађеним биолошким лабораторијама?
Те лабораторије су један од повода за покретање СВО. Пре три године написао сам чланак на основу постојећих података о тим лабораторијама, не само у Украјини него и у Грузији и другим државама. Тада су ми оборили сајт, направили хаос, јер сам разговарао с премијером у време Јануковича – Азаровим, који ми је рекао да су Јанукович и он дали налог да се уђе у те америчке лабораторије у Украјини, али им није било дозвољено јер је претходни председник Јушченко потписао такве документе и уговоре да у те установе не може да уђе ни један једини запослени из украјинских служби. Значи, те су лабораторије биле спремне далеко пре 2014. године, можда још 2008. или 2010. Заинтригирале су ме вести о неспецифичним болестима и реакцијама људи који живе у областима где су радиле биолабораторије и то чак у Јануковичево време. Мој текст је објавио и израелски обавештајац Јаков Кедми, људи су ми рекли да је било на десетине милиона прегледа на интернету и то ми је створило велике проблеме. Кад су Руси започели СВО, те лабораторије су паљене, уништаване, али Руси имају много материјала о томе. Доказано је да су ту разрађивани разни вируси преко животиња и да је и вирус корона ту и настао, али немам документ о томе и не могу да тврдим. И Кинези су веома заинтересовани да сазнају о чему се ту ради и тражили су од Украјинаца одговоре на нека питања.
Претпостављам да сте видели како се председник Кине Си Ђинпинг рукује са својим „старим пријатељем“ Билом Гејтсом!?
Кина игра своју игру. У овој ситуацији има двоструку корист зато што Запад покушава преко ње да добије руске ресурсе, а с друге стране Кинези су свесни да су следећа мета, и што дуже Русија ратује, све више уништава западни потенцијал, а тиме су шансе за кинеску победу веће.
Да ли се војним операцијама украјинске војске управља из Кијева?
Корупција је захватила и сам војни врх. Бивши министар одбране Сердјуков је фактички уништио армију, а с њим и многи други високи официри који су правили бизнис уместо да чувају земљу. Друго, руски системи ПВО су били спремни за авионе, а не за дронове којима је Запад наоружао Украјинце. Али Русија се сад наоружала дроновима и преокренула рат у своју корист. Украјина никада не би могла да се брани као што се брани да комплетну војну операцију из НАТО база не воде западни војни стручњаци са центрима у Пољској, прибалтичким државама и широм света. Они су Украјинцима давали координате сваког покрета руских авиона, сваке ракете која је лансирана, кад и одакле, и зато су Украјинци у почетку имали доста успеха. А Руси су прилично инертни, али тргли су се и озбиљно схватили сукоб. Направили су три линије одбране, сменили многе људе и сада напредују по свим „суровикинским“ линијама.

НИКО НЕЋЕ У „ЛЕОПАРДЕ

Имам преписку на украјинском језику у којој се украјински војник жали да треба да вози немачки тенк „леопард“, а не жели. Он је један од многих који су за то обучавани, али је као и бројни други војници схватио да украјински тенкови пролазе неопажени од Руса, а немачки чим се појаве, бивају засути паљбом. Ракете их погађају са свих страна, па обучени војници сада убацују песак или шећер у филтере да би „леопарди“ били избачени из употребе. Рус који је први уништио „леопарда“ добио је велику новчану награду, а добиће је и сви остали који буду прецизни у погађању и уништавању немачких тенкова.

Појасните нам улогу Пригожина и његових вагнероваца у овом светом рату!
Пре руско-украјинског рата Пригожин и његова приватна војска одиграли су значајну улогу у Јужној Африци коју су Американци немилосрдно пљачкали. А пошто је учествовао и у рату у Сирији, уверен сам да је група Вагнер направљена уз помоћ руске државе. И кад је започела СВО, Пригожин је ангажован са својом професионалном војском због великог искуства. Његови војници су људи из руских затвора страве и ужаса где владају изузетно строги услови и криминални закони. Пригожин је повукао њих око 40 хиљада, обучио, и они су се изузетно показали не само у Бахмуту. Међутим, Пригожин напада Шојгуа, али неке ствари не могу да износим. А Шојгу, иако није војни генерал, имао је успехе у Министарству за ванредне ситуације које Путин није заборавио. Пригожин је учесник психолошко-пропагандне игре око Бахмута који уопште није требало да буде освојен него да у њему буде уништена жива сила, што је убиством око 30 хиљада војника и остварено. Да не заборавим, Козаци су ослободили буквално целу Луганску област и много њих је изгинуло. Чечени под командом Кадирова такође су одиграли значајну улогу, муслимански народ који виче Алаху акбар и слава Русији. Баш бих волео да видим има ли у Србији муслиман који би викао Алаху акбар и гинуо под српском заставом. А Путин је успео да задобије поверење свих 189 нација које живе у Руској Федерацији јер сви једнако уживају људска права и исказују лојалност Русији. То је права демократија, и због тога је Русија истинска империја.


Ви сте, заправо, непоправљиви русофил, а можда чак и шпијун с листе адвоката Чедомира Стојковића! Имате ли шта да кажете у сопствену одбрану?
Представнике украјинских служби које су у координацији са западним агентурама имамо и у Србији. Овде је дошао огроман број Украјинаца, углавном су то жене, а имамо и руске либерале који су овде направили неформалну организацију под називом Руси, Белоруси и Украјинци у Србији. То је чисто обавештајни пројекат који има циљ да шири русофобију, да делују против Срба какав сам ја, јер по њиховом мишљењу подржавам Русију. Мој интерес је истина, што њима није. Они иду по Београду и снимају графите и слике Младића и Караџића, и поручују да Београд подржава ратне злочинце. Конкретно, ради се о посланику из Петербурга Волоконском. Волео бих да оде у Украјину и каже да су Залужни и Зеленски злочинци, па да видимо колико би још секунди после тога био жив. Таквих има много, а све их је под заштиту узео извесни адвокат Чедомир Стојковић, који је био у Украјини, а сада заступа интересе те земље у Србији и почео је да прави спискове „руских агената“. То су спискови за одстрел, осетио сам то на сопственој кожи још 2014. кад су ми на основу сличног списка у Украјини одузели имовину и покушали да ме ликвидирају чак и у Србији. Велики украјински родољуб и писац Олес Бозина, који је био са мном у Србији и рекао да би после Украјине кости волео да остави једино у Србији, убијен је на улазу у своју кућу у Кијеву такође после стављања на списак, као и хиљаде других који су једноставно нестали. За украјинске службе раде бројне жене које су удате у Србији чак и за врло битне људе, и то није никаква тајна – њихов шеф Буданов јавно је рекао „ми смо спремили много жена које раде наше послове“. Сад је америчка амбасада уплатила траншу од 970.000 долара тим структурама, „ловцима на руске агенте“ који треба да раде на дестабилизацији Србије. Једна од тих жена је, кад су почели протести у Београду, поручила да треба да будемо спремни на бар стотинак жртава. Значи, она нама спрема Мајдан и ми треба да се међусобно убијамо ако хоћемо да сменимо власт. Ти спискови нису наивни, а наша држава уопште не реагује иако су ту и министри Ивица Дачић и Александар Вулин, јер иза спискова очигледно стоји ЦИА и друге западне службе. На протестима траже укидање ТВ Хепи само због емисије „Актуелности“, а Н1 никоме не смета. Све је то рат против Србије, и када све уђе у одређену фазу, по Србији ће почети ликвидације по списку. Говорим из искуства, замало су ме наместили једном типу из Азова. А овде у Србији тај Чедомир мене је ставио на списак и узалуд тражим од државе да реагује; написао је да сам Путинов агент и да од њега добијам новац.
Шта ће се десити ако Руси прекину извоз жита из Украјине?
Прича о житу је велика превара од почетка. Проблем је у томе што су власници жита у Украјини међународне компаније које су заинтересоване да то жито извуку, па су морали да се договоре с Русима да обезбеде коридор за жито. Истовремено су говорили да ће то жито ићи сиромашним државама, а њима је отишло свега три процента, док је 97 одсто отишло тим компанијама које су на житу зарадиле милијарде. А онда су кроз тај коридор гурали наоружање Украјини. Ако Русија сада затвори коридор, настаће велики притисак на њу јер не дозвољава „извоз жита“, а Русија хоће бесплатно да пошаље жито сиромашним афричким земљама. У сваком случају, Русија ће у договору с лидерима заинтересованих земаља пронаћи алтернативне начине да оствари свој циљ.
Колико је Украјина имала становника 90-их година 20. века, а колико има сада и како изгледа будућност ове велике и некада моћне земље?
Тих 1990-их Украјина је имала 51 милион становника, а по последњем попису из 2010. или 2012. забележен је пад – било их је 46 милиона. Од 2014. почело је исељавање у Русију, где је отишло милион украјинских Руса, а од почетка СВО око шест милиона, док је у Европу емигрирало између седам и осам милиона Украјинаца. То каже званична статистика, али по мојој процени у Украјини сада нема више од 25 милиона људи. Сви који су имали паре су отишли, остала је сиротиња и то углавном жене. Украјинска нација је уништена и питање је шта ће од њих остати за 25 година. Многе жене које су отишле с децом у иностранство жале се да им одузимају децу, а многе Украјинке сада траже од Русије да заштити њихову децу од крађе, узимања органа итд. У Украјини је на делу велика национална трагедија, а тај Кокаински прича да брани интересе Украјинаца.

Сам од себе направио мету

Године 2008. на власти у Украјини је Јанукович. Добијем информацију да у посету Косову долази Буш и да ће признати Косово. Питам Јануковича шта можемо да урадимо против признања, а он каже да припремим Резолуцију о непризнавању и предочим је украјинском парламенту. Ја у чуду, откуд знам како да напишем такву резолуцију, али ми помогоше Јулија Тимошенко, комунисти и представници разних политичких странака. Тако срочих резолуцију на украјинском језику, осудих у њој шиптарски тероризам и тражих подршку међународног права. Онда дођу по мене, возе ме у парламент, дођем и прочитам Резолуцију за коју су гласали сви осим два уздржана посланика, онда та резолуција дође на сто председнику и он каже да не може да призна независно Косово. После тога сам постао мета за украјинске службе, јер су сви руски и украјински медији пренели ту вест.

Кијевско-печерска лавра је, кажу, највећа православна светиња у свету. Хоће ли православље баш у њој бити поражено када Ватикан преузме мошти светитеља и вредне иконе?
Не, то никако не може да се деси. Ако нестане православље, онда нестаје и цивилизација. Тачно је да је Кијевско-печерска лавра највећа светиња, али не само православна него уопште. Тамо сам провео много времена, што породично, што као почасни гост владика који се обрадују сваком Србину. Некад је и по 40 наших студената похађало ондашњу Духовну академију, и ту се увек рецитовала наша поезија на српском језику. Испод саме светиње невероватни тунели-пећине које не знаш шта држи. Мораш да имаш велику веру да би ушао у њих. Ту се чувају мошти чак 126 светаца! Хитлер је дошао да отме лавру, али трактори и друге машине су се чудом гасили чим би ушли у порту. Сада је објављено да Ватикан креће у нови поход, али верујем да ће и он проћи исто. Бивало је да су монаси бежали пред разним опасностима одавде, али ово што се сада дешава није бивало никада. На једној страни верни украјински народ, који је у 70 одсто случајева православни, клечећи се моли за светињу и њене монахе, а на другој сатанисти оргијају усред цркве. Украјинска православна црква и Кијевско-печерска лавра је испит на коме ће пасти Зеленски, али и ми православни ако дозволимо нацистима да нам отму наше хиљадугодишње светиње

Крај

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *