Захарова о КиМ: Америка је од приштинских власти створила монструма

Америка је створила мале монструме, а сада ће исти ти монструми почети да уједају свог творца, казала је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова за РТ Балкан коментаришући нову ескалацију на КиМ и то што овога пута САД и ЕУ нису стали у одбрану Куртија.

Историја међународних односа бележи многе сличне случајеве, казала је одговарајући на питање наше редакције да ли ће Запад икада схватити да су подршка незаконитој независности и кршење међунaродног права заправо Пандорина кутија.

“Има много таквих примера. Сећамо се да је Америка инвестирала у Бин Ладена и Ал Каиду, знамо шта се на крају десило. Управо су они напали Америку. Добро се сећамо тога”, подсетила је.

Слично се десило и на Косову и Метохији, где су “САД, манипулишући и кршећи међународно право, манипулишући историјским чињеницама и реалношћу, измислили неку ‘државу’, како то они називају, рачунајући да ће увек моћи да је искористе. Обећали су да ће Косово да буде просперитетна држава у центру Европе, али нема никакве просперитетне државе”, истакла је Захарова.

Оно што је остало су бол, страдање и патња српског народа који је подељен и поцепан, нагласила је.

“Добили су режим којим се не може управљати, режим који је у суштини злочиначки. Злочиначка је и његова садашња суштина, али и оно чиме се бавио 90-их у време ратова” у бившој Југославији, рекла је она.

Исто се десило и на територији Украјине, “где се кијевски режим, створен рукама Запада и Вашингтона, пред нашим очима претвара у још једну међународну терористичку јединицу, која ће исто тако ускоро почети да уједа своје творце, своје спонзоре, своје владаре, како су то и пре њих радили”, указала је Захарова.

 “Исти је начин испољавања, различит је опсег, али је суштина иста”, закључила је.

(РТ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *