ВУЧИЋ О СИТУАЦИЈИ НА КиМ: Очекује нас тежак период, сигуран сам да ће западњаци доћи са неком новом идејом статута

Председник Вучић је истакао да нас у наредном периоду очекује много тешких ситуација на КиМ и да он очекује много проблема.

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаном отварању фабрике санитарне опреме немачке компаније “Ханс Грое” у Ваљеву.

Одговарајући на питања новинара, председник Вучић је рекао да сви знају у свету ко покушава да ескалира ситуацију, ко се игра, ко шаље оне који не смеју ни  да постоје по резолуцији 1244, а то су тзв. Косовске снаге безбедности.

“Јесте ли им гледали онај марш у Јужној Митровици, осим што су ставили ‘Реј Бан’ наочаре и глумили велике мангупе, они нису у стању маршевски корак да направе”, додао је поредседник.

“Знају сви у свету ко хоће рат по сваку цену, Србија не жели, али знају они такође да све има своју меру и границу. Ми смо дали све од себе да се сачува мир, ми смо спремни на компромисе, то је лепа и добра реч, као што је разговор добра реч, а не терање ината”, истакао је Вучић.

Наглашава да нас очекује много тешких ситуација, јер је, додаје, готово сигуран да ће западњаци доћи са неком генијалном идејом, да нам они доставе текст статута, а да неће нас ништа да питају.

“Како год да окренете, очекујем много проблема и мука”, рекао је председник Вучић.

“То није од јуче, велика је нервоза око ситуације у Украјини и онда неки мисле да ми треба да платимо цену за њихова неиспуњена очекивања”, додао је.

Што се тиче онога што је рекла председавајућа Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко, председник Вучић каже да је њен текст пажљиво прочитао и нагласио да је то жена која добро познаје прилике на Балкану.

“За мене је један израз који је употребила ‘мрежно центрични напад’, та синтагма била посебно важна, и очигледно је да у Русији са пажњом прате догађаје у нашој земљи. Када видите да нешто нема никаквог смисла и да нема никакве везе са нечим рационалним онда вам је јасно да нешто чудно постоји”, рекао је председник Вучић.

Председник је нагласио да је “наше да се боримо за фабрике, путеве пруге”.

Нових 1.000 радних места

“Ово је огромна ствар за Ваљево, за целу Србију. Када урадите и брзу саобраћајницу, када урадимо железнички чвор, ка Ужицу, све се мења”, рекао је председник приликом обиласка фабрике.

“Имаћемо саобраћајницу која ће да споји све са Београдом, имаћемо гасовод, то је нови град”, додао је.

Истиче да ће бити до 1.000 запослених до 2027. године.

“Одавде ће да иду чесме за све хотеле. Фантастична је компанија и ово је једна од најбољих фабрика. Велика је ствар за нас њихова најава да ће оволико људи да запосле и врше обуке. Када одете у било који хотел, у 80 одсто случајева видећете тушеве направљене у Србији”, нагласио је председник.

Председник Вучић је заједно са представницима компаније “Ханс Грое” пресекао врпцу, чиме је фабрика у Ваљеву званично пуштена у рад.

Фабрика је отворена у Индустријској зони Ваљево, а поред Вучића присуствују и генерални директор компаније Хансгрохе Ханс Јурген Калмбацх, министар финансија Синиша Мали, министар грађевинарства Горан Весић, министар трговине Томислав Момировић, амбасадорка Немачке Анке Конрад и други.

2 коментара

  1. Dakle sada sam shvatio ,toliko pregovaranja ,poptpisivanja Briselskog ,Vaš.i imlementacijom ne znam kakvih sve sporazuma tipa F.N. OH. Da bi nam sada rekao kako nas očekuje težak period ,pa predsedniče ne pregovarajte više ,ne ide Vam od ruke ,shvatite to za ime Boga ,zbog Vas Vaših potoma ka i nšeg naroda u celini !

  2. unutrašnji dijalog

    Vučić: Siguran sam da će zapadnjaci doći sa nekom novom idejom statusa (iako je u velikoj meri pred svršan čin Briselskim sporazumom – traži se formula za učlanjenje KS ohridskim sporazumom u UN)). U pravu ste, naravno. Jedanaest godina razgovarate sa EU parlamentarcima, zvaničnicima, diplomatama. Pretpostavlja se da imate informacije o njihovim potezima. I da nemate – ne treba unapred otkrivati svoje mišljenje-stav jer će oni naprotiv da urade šta hoće zadovoljni vašim stavom kao prećutno odobravanje odnosno pomirenje sa zapadnom politikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *