ВОЗАЧИ СРПСКИХ КАМИОНА СА ЈАРИЊА ОДЛУЧИЛИ ДА БЛОКИРАЈУ ПУТ (видео)

Возачи камиона са српским таблицама који већ више дана стоје на овом админситративном прелазу због блокаде робе из Србије од стане владе у Приштини, одлучили су да блокирају пут Косовска Митровица – Рашка.

Они су изашли из камиона, пропуштају аутомобиле и аутобусе али, како су потврдили неће, пропуштати камионе косовских регистрарских ознака. 

За камионе је блокиран и пут Мердаре-Куршумлија због забране камионима са српском робом да улазе на КиМ, али и у знак подршке Србима са Косова и Метохије.

Како кажу, ово је знак солидарности са неалбанским живљем које живи у јужној српској покрајини и знак протеста због одлуке приштинских власти да забране улазак камиона са српским таблицама на Космет.

“Људи су револтирани ситуацијом на КиМ и на овај начин желимо да покажемо своју солидарност са неалбанским живљем у овој јужној српској покраини. Остаћемо овде докле год буде требало”, каже камионџија из Куршумлије Александар Папић.

На овој деоници пропуштају се наизменично путничка возила.

 

Један коментар

  1. Јелена

    Онај високопозиционирани шмирант и његова омиљена “десна рука” нису се сетили да уведу реципрочне мере; типично. Сетио би се он кад би смео!.А “десна рука” је само то, њен посао није да се ичег сети.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *