Уз подршку НИС-а удвостручени капацитети за процес вантелесне оплодње на Гинеколошко акушерској клиници „Народни фронт“

У оквиру друштвено одговорног програма „Заједници заједно“ компанија НИС је пружила подршку Гинеколошко акушерској клиници „Народни фронт“ опремањем ембриолошке лабораторије савременим апаратима вредним више од 11,6 милиона динара, који ће допринети повећању капацитета ове установе за спровођење поступака вантелесне оплодње.

Опрема коју смо добили има велики значај јер ће помоћи да се удвостручи рад центра за биомедицински потпомогнуту оплодњу и у исто време ће омогућити младим ембриолозима да више раде, да брже стекну искуство и буду већи професионалци у свом послу“, истакао је проф. др Жељко Миковић, директор клинике, док је Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, позвао да се што више компанија придружи сличним акцијама.

„Увек је добра прилика да компаније поделе свој успех са заједницама у којима послују. Донације попут данашње за нас су привилегија и могу рећи да је испред нас још много пројеката у локалним заједницама широм Србије“, рекао је Смирнов.

Пројекат је реализован у оквиру шире кампање под називом „Да се нове наде роде“ коју је компанија НИС спровела у току протекле године и која је имала за циљ очување и унапређење репродуктивног здравља и подршку повећању наталитета. У претходној години само на територији Београда уложено је више од 20 милиона динара за реализацију пет пројеката усмерених у унапређење рада установа које се баве репродуктивним здрављем. Поред ГАК „Народни фронт“, на територији Града Београда подржане су још четири здравствене установе: Клиничко-болнички центар „Земун“, Клиничко-болнички центар „Звездара“, Институт за неонатологију, као и Дом здравља „Вождовац“.

ГАК „Народни фронт“ је високо специјализована здравствена установа терцијарног нивоа здравствене заштите, која пружа савремене високо квалитетне дијагностичко-терапијске услуге пацијентима у области гинекологије, акушерства и неонатологије. Клиника располаже ембриолошком лабораторијом за припрему узорака за биомедицинску оплодњу, као и опремом за замрзавање и одмрзавање полних ћелија и ембриона. У њој се сваке године обави око 500 процедура вантелесне оплодње, а набавком нове опреме омогућено је да се тај број повећа на 1.000, што је од изузетног значаја за све оне који се боре за потомство.

 Додатна информација:

Компанија НИС спроводи програм „Заједници заједно“ од 2009. године. Од тада је реализовано више од 1.000 друштвено одговорних пројеката у локалним заједницама широм Србије, укупне вредности од готово 1,6 милијарди динара. Ове године ће НИС у оквиру програма „Заједници заједно“  уложити 144,5 милиона динара у унапређење наставног процеса и инфраструктуре објеката основних и средњих школа. Део средстава ће такође бити усмерен и на унапређење истраживачких и иновационих капацитета и инфраструктуре научно-истраживачких организација и научно-технолошких паркова. Реч је уједно и о највећем годишњем износу средстава које ће НИС издвојити за подршку локалним заједницама у оквиру програма „Заједници заједно“ од његовог оснивања. На овај начин компанија НИС  жели да обележи 15 година постојања овог највећег корпоративног друштвено одговорног програма у нашој земљи. Више информација о овогодишњем конкурсу може се пронаћи на сајту компаније НИС, на линку: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/ .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *