Србин са Косова: Погром је већ почео и нико га неће осудити јер га Шиптари врше заједно са Западом!

фото: Весна Веизовић/Васељенска ТВ

Пише Весна Веизовић

За мање од 20 дана на простору Косова и Метохије албански сепаратистички режим лишио је слободе 9 Срба.

Јутрос је како сазнајемо ухапшен и девети Србин са иницијалима У.В.. Он је ухапшен из своје куће када је из насеља Тврђан кренуо ка Лепосавићу, код места званог Бункер.

У.В. је још једна особа са списка вође сепаратистичких снага на Косову и Метохији Аљбина Куртија кога међународна заједница подржава на наших окупираним територијама. Он је осумњичен да је умешан у напад на новинаре, наводи се у саопштењу тзв. Косовске полиције, односно шиптарских терориста преобучених у нове униформе.

 

Његово хапшење и пратња до полицијске станице су резултат интензивне истраге и сакупљања доказа да је умешан у напад на новинаре 16. јуна, додаје се.

Пре два дана, осим ових отмица, од стране Шиптара пребијено је и двоје малолетне деце.

Он додаје да му је најгоре то што држава Србија не реагује.

„Председник Вучић из дана у дан даје изјаве и говори ако дође до погрома ми нећемо седети скрштених руку. Па човече дошло је до погрома, ово није нормално више. Ми нисмо безбедни, наша деца нису безбедна. Шиптари се шетају са дугим цевима у сред бела дана и ноћи и где ја да пустим дете? Да потрчи према њима па да га упуцају јер су се осетили угрожени? Они ће рећи ми нисмо, Међународна заједница ће им поверовати, ја остајем без детета а наш председник ће осудити догађај. Ми смо бре људи овде схватате ли?“

Срби на КиМ живе у институционалном терору

Адвокат Небојша Влајић рекао је за РТС да Срби на Косову и Метохији „живе у институционализованом терору који се представља као да је нужан и као нешто што је у интересу свих заједница“.

„То је далеко од истине. Ја на Косову живим, овде сам и рођен у Косовској Митровици, ситуација никада није била гора и напетија. Људи то осећају, осећа се стална несигурност, а већина тих ствари долази директно из Приштине“, додаје Влајић.

Говорећи о ухапшеним Србима, каже да се правди на Косову нада само онај ко је очајан или дубоко необавештен.

„Правди се на Косову нада само онај ко је очајан или дубоко необавештен. Немогуће је бранити некога пред судовима на Косову, јер једноставно они за аргументе не маре. Они ће вас пустити да кажете шта год желите, да би се очувао привид фер поступка, али је одлука одавно донета“, поручује Влајић.

Извор: https://vaseljenska.net/2023/06/19/srbin-sa-kosova-pogrom-je-vec-poceo-i-niko-ga-nece-osuditi-jer-ga-siptari-vrse-zajedno-sa-zapadom/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *