Пригожин а разлозима уласка Вагнера у Ростов

Пригожин а разлозима уласка Вагнера у Ростов:

“1. Генерали Шојгу и Герасимов су 100% криви за велике грешке у ‘СВО’ и скривање информација о томе колико је Руса заправо погинуло, итд.

2. Вагнеров ПМЦ су хероји Русије, који су скоро појединачно победили Украјину код Бахмута. Сви они заслужују славан тријумф у Москви.

3. Пригожин никада није изјавио да жели „власт“, државни удар или да преузме политичку функцију било које врсте. Ово су све спекулације.

4. Пригожин је више месеци говорио да је било великих логистичких и етичких пропуста администрације руске војске, а сада он „лично брине о томе“ (желећи да лично види генерале Шојгуа и Герасимова)

5. Ово је, наравно, изузетно РИЗИЧНО, с обзиром на то да Украјина води своју „офанзиву“ док се ово чишћење куће одвија. Имајте на уму, такође је било веома ризично и непромишљено чак и започети СМО лоше припремљен и повући се из Харкова, Чернигова, Херсона, Кијева као што су то урадили руски генерали почетком 2022 (можда чак и немарније од било чега што је Пригожин урадио до сада – вјечна успомена командосима ВДВ погинулим на аеродрому Гостомел.


 

У Вороњежу отказани масовни догађаји

Власти Вороњешке области одлучиле су да откажу све предстојеће масовне догађаје, објавио је на Телеграму гувернер региона Александар Гусев.

– Донели смо одлуку да откажемо све предстојеће масовне догађаје у региону Вороњеж. Ситуација је стабилна. Све службе раде као и обично – написао је он.

Пригожин се састао са руским генералима

На про-Вагнеровом Телеграм каналу појавио се снимак који приказује Јевгенија Пригожина како разговара са руским генералима у војном штабу у Ростову на Дону.

На снимку се чује како Пригожин говори да ће његови људи блокирати Ростов на Дону и кренути ка Москви ако на разговоре не дођу руски министар одбране Сергеј Шојгу и генерал Валериј Залужни. На снимку се види и да Пригожин разговара са замеником руског министра одбране, генералом Јунус-Беком Јевкуровим.

Јевкуров је нама познатији по томе што је командовао руским борцима који су 12. јуна 1999. године кренули на марш од 500 километара из Угљевика ка Косову и Метохији, и обезбедили аеродром у Приштини.

Суровикин позвао “Вагнеровце” да се зауставе

Генерал Сергеј Суровикин позвао је Вагнерове борце да положе оружје.

 
 

– Непријатељ само чека да се политичка ситуација у нашој земљи погорша. Погрешно је играти непријатељу на руку у овим тешким временима – рекао је Суровикин, држећи аутоматску пушку на колену.

ПМЦ Вагнер преузео је контролу над војним базама и аеродромима у Ростову.

То је учињено како би се спречило да авијација удари на колоне „Оркестра”.

Авионима се дозвољава да обављају своје борбене задатке у Украјини и возила хитне помоћи нормално пролазе, нема ометања специјалне операције.

Доступни су многи видео снимци ростовске полиције и цивила који дочекују Вагнерову групу у град.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *