Председник раскринкао Куртијеве лажи о хапшењу албанских терориста

Тројица наоружаних Куртијевих терориста ухапшени су данас на територији централне Србије у акцији Специјалних јединица српске полиције, а Приштина је донела одлуку о забрани увоза српске робе на Косово и Метохију.

Председник каже да се налазимо на раскрсници хоћемо ли и даље имати мир или не.

– Аљбин Курти жели да изазове рат, жели сукоб по сваку цену – казао је Вучић.

Каже да се плаши да смо “прешли Рубикон” и да ће бити тежак повратак у реалност, а да ће Србија дати све од себе да до тог повратка дође.

– Он не може да забрањује увоз српске робе по прописима који постоје данас. Не смеју то да ураде по ЦЕФТИ. Глађу желе да изнурују народ на северу КиМ, да их оставе без хлеба, млека и свега другог. Највећи део пецива ти људи добијају из Рашке. То показује намеру Приштине да заувек протерају Србе са Косова и Метохије – рекао је он.

 
 

Истиче да криза почиње нелегитимним “изборима” које је Курти одржао у општинама са српском већином. Подсећа и на хапшење Милуна Миленковића, Душана Обреновића и Радоша Петровића, а упуцан је Драгиша Гаљак.

– Нико не одговара за то. Праве се као да Србин није упуцан и то с леђа. Сви ћуте! – рекао је Вучић.

Каже да неки људи са севера Косова и Метохије жели да сачува мир, али и своје српске интересе.

– Није лако разговарати са људима. Људи мене псују да сам крив за барикаде. А знају да би били у сукобу са НАТО-ом да оне нису повучене – рекао је председник.

Председник каже да је раније добио гарантије од НАТО и ЕУ да Срби неће бити хапшени.

 
 

– Ништа ми из Квинте нису одговорили кад сам им показао гарантије – рекао је Вучић.

Истиче да је имао добар разговор са командантом КФОР-а.

– Он је чуо наше аргументе. Показао сам му и снимак. Он каже да зна за тај снимак на ком се види да Душан Обреновић и Радош Петровић, а сад су им још и продужили притвор. Притвор им је продужен јер су их изубијали од батина – рекао је председник Србије.

Каже да Срби на Косову и Метохији живе у лудилу и приштинском терору.

 
 

– Моја фрустрација је због неиспуњених речи, неиспуњених обећања – изјавио је Вучић.

После разговора са командантом КФОР-а Вучић је око 13 часова добио информацију да је наша полиција ухапсила тројицу припадника тзв. специјалних полицијских снага тзв. Косова.

– Наоружани су глок пиштољима. Од припадника полиције сам сазнао да двојица од тројице од њих не знају ни како се користи ГПС систем – рекао је Вучић.

Каже да Курти тврди да “има сумњу” да су припадници њихове “полиције” отети.

– Ови људи немају шта да траже на подручју Тресава – Батник без одобрења КФОР-а, а посебно не са дугим цевима. Да ли хоће да убијају људе дугим цевима? Имамо доказе и снимљене разговоре, видео и аудио разгоовре који знају да КФОР није обавештен о овоме – рекао је Вучић.

Каже да су Куртијеви “специјалци” ухапшени на 1,8 километара од административне линије на потезу Орахово – Гњилица.

– Гарантујем да ниједан војник Војске Србије и ниједан полицајац није ушао преко административне линије – рекао је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *