ПОЧИЊЕ 15. ЈУБИЛАРНИ ЦИКЛУС ПРОГРАМА „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО“

НИС улаже 144,5 милиона динара у развој науке и образовања

Свесна чињенице да је образовање главни стуб развоја сваке земље, а да су млади људи наша будућност, компанија НИС расписује конкурс у оквиру програма „Заједници заједно“ за 2023. годину  у чијем је фокусу подршка развоју науке и образовања у партнерским градовима и општинама широм наше земље.

Имајући у виду напоре државе да се унапреде услови за образовање које подстиче останак младих у Србији, као и усвојену Стратегију за развој образовања и васпитања у Републици Србији до 2030. године,  НИС ће ове године уложити 144,5 милиона динара у унапређење наставног процеса и инфраструктуре објеката основних и средњих школа. Део средстава ће такође бити усмерен и на унапређење истраживачких и иновационих капацитета и инфраструктуре научно-истраживачких организација и научно-технолошких паркова у градовима и општинама који су обухваћени програмом што представља један од националних приоритета. Реч је уједно и о највећем годишњем износу средстава које ће НИС издвојити за подршку локалним заједницама у оквиру програма „Заједници заједно“ од његовог оснивања 2009. године. На овај начин компанија НИС  жели да обележи 15 година постојања овог највећег корпоративног друштвено одговорног програма у нашој земљи.

Овогодишњи програмски циклус НИС реализује у сарадњи са Министарством просвете и Министарством науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије, а приликом одабира области која ће бити подржана ове године НИС се такође руководио резултатима анкете о стању и потребама у образовним установама у 13 локалних самоуправа – учесника програма.

Програмом су обухваћени градови и општине широм наше земље у којима НИС обавља највећи део својих пословних активности: Београд, Нови Сад, Пожаревац, Ниш, Чачак, Зрењанин, Панчево, Кикинда, Кањижа, Нови Бечеј, Србобран, Житиште и Велико Градиште.

Пријаве на овогодишњи конкурс почињу 15. јуна и трају до 8. септембра 2023. године до 16 часова, а сви услови и пропозиције конкурса објављени су на сајту компаније НИС, на линку: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/ . О пројектима који ће добити подршку за реализацију одлучује Kомисија за избор пројеката, а резултати конкурса биће објављени у другој половини октобра текуће године.

„Ове године обележавамо деценију и по трајања нашег програма на који смо посебно поносни – програма ’Заједници заједно’.  У протеклих 15 година били смо у прилици да у сарадњи са партнерским градовима и општинама унапредимо области од кључног значаја за њихов, али и развој друштва у целини. Сасвим конкретно, од 2009. године до данас, у оквиру овог програма реализовано је више од 1.000 пројекaта укупне вредности од готово 1,6 милијарди динара. Поносни смо што у континуитету доприносимо развоју општина и градова у Србији, а  улагање у заједницу у којој послујемо представља и наше стратешко опредељење којем остајемо доследни“, изјавио је овим поводом Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније НИС.

 

Додатне информације:

НИС програм друштвене одговорности „Заједници заједно“, који реализује у сарадњи са партнерским градовима и општинама широм Србије, спроводи од 2009. године. Програм има за циљ унапређење квалитета живота грађана у Србији путем реализације пројеката у областима науке и образовања, јавног здравља и социјалне заштите, заштите животне средине, културе и спорта. Током претходних 15 година, захваљујући програму „Заједници заједно“, унапређен је рад више од 180 образовних установа, затим више од 40 установа културе, опремљено је 45 болница и домова здравља, уређено је 74 дечијих игралишта и паркова, као и 72 спортска терена и објекта. Кључни циљ програма је оснаживање и развој партнерских градова и општина у којима компанија НИС послује, са посебним фокусом на подршку деци и младима, што је у складу и са слоганом НИС-а, „Будућност на делу“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *