ПЕТКОВИЋ: Сутра у Београд долази командант КФОР-а, разговараће са генералом Мојсиловићем

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, на ванредној конференцији за медије, изјавио је да је данашњом акцијом Аљбин Курти показао да је заинтересован искључиво за сукобе и рат на КиМ.

Језиве слике стижу данас из Северне Митровице, где Куртијеви специјалци нишане Србе са оружјем наготовс.

– По личном Куртијевом налогу, данас је у центру северног дела Косовске Митровице ухапшен Милун Миленковић Луне, иако за то ни он ни Џељаљ Свечљ немају нити су показали доказе. Лунета су ухапсили у подне, у центру у фризерском салну, који је био опкољен са осам оклопних возила – казао је Петковић.

Како је рекао, током хапшења направљено је опсадно стање.

– Они су бацали сузавац, нишанили случајне пролазнике, држали су их на нишану са дугим цевима. То је Куртијева полиција која служи да би малтретирала српски народ. До хапшења долази док су породице Радоша и Душана имале миран протест у Звечану. Луне није никакв криминалца, оно што Луне има су бројне медаље које има као истакнути спортиста, он је и тренер кик-бокс клуба. Свечља и остали у Приштини немају никакав доказ, као ни Нова, која говори да је приведен организатор напада на припаднике КФОР-а – рекао је директор Канцеларије за КиМ.

– Уместо да иде у правцу деескалације, он доводи и довлачи нове снаге. Београд ће дати све од себе да сачува мира – додаје Петковић и рекао да се “налазимо у најтежој ситуацији до сада”.

– Вучић је током дана више пута разговарао са Мирославом Лајчаком, али и бројним међународним званичницима, како би извршили притисак на Куртија и уразумили га – навео је директор Канцеларије за КиМ.

 

– Позивамо КФОР да хитно реагује и интервенише и уклони Кутијеве специјалце са севера КиМ, као и окупаторе који нападају голоруки српски народ на КиМ, јер док су они на северу неће бити мира – навео је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ је рекао да је циљ политике коју води Курти да испровоцира сукобе и рат на северу КиМ.

– Важно је да сачувамо мир, али оно што се дешава у Куртијевој глави нико не зна. Док међународна заједница позива на деескалацију, он иде ка ескалцији. Док Срби позивају да се ослободе ухапшени, он наставља са хапшењем. Док се  позива на повлачење полиције, Курти довлачи нове припаднике Росу на север КиМ.

Петковић је казао да на данашњој Куртијевој конференцији за штампу нисмо могли видети никакв предлог, план деескалације, већ му је план “да изазове сукобе на северу КиМ”. Директор Канцеларије подсетио је и на Куртијеву јутрошњу провокацију да пошаље свог министра у зграду општине Лепосавић.

– Сутра у Београд долази и командант КФОР-а, са којим ће разговарати председник Вучић и генерал Мојсиловић – казао је Петковић.

 
 

Подсетимо, припадници тзв. специјалне јединице косовске полиције ухапсили су данас у Северној Митровици још једног Србина, након чега су се у том граду огласиле сирене.

На улицама се окупио велики број грађана.

  https://twitter.com/flashbikes/status/1668586958644191234?s=20

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *