“НЕМА ДЕЕСКАЛАЦИЈЕ ДОК ХАПСЕ НЕВИНЕ СРБЕ” Велика колона Срба стигла у Звечан, протест због Куртијевог терора

Више хиљада грађана који су кренули са севера Косова и Метохије у знак протеста стигли су у Звечан. Они су мирном шетњом пружили подршку ухапшеним Србима са севера КиМ.

На почетку колоне се налазе здравствени радници, а поред њих међу окупљеним грађанима су представници Српске листе. Прва се обратила др Ивана Стојисављевић, главна сестра КБЦ Митровица.

Присутнима се обратио и Драгиша Миловић, заменик директора КБЦ у Митровици и бивши градоначелник општине Звечан, који је рекао да нема деескалације док се не престане са хапшењем невиних Срба и док се специјалци РОСУ не повуку са севера. 

Он је и упозорио на двоструке аршине међународне заједнице, која има један став према Србима а други према Албанцима, те поручио да су Срби против насиља којем су сами изложени већ месецима.

Истакао је и то да се срећа једног народа се не може градити на несрећи другог.

 

 

 

Др Миловић је рекао да овим протестом желе да упознају и домаћу и светску јавност у каквој ситуацији се налазе Срби са севера КиМ, и да се хапсе недужни грађани, спортисти, привредници, а сада и медицински радници.

– Желимо да кренемо пажњу на тешку истину, а то је да је од 1999. године, и поред присуства хиљада војника међународних снага, протерано више од 200.000 Срба, и да је уништено више од стотину православних светиња – казао је др Миловић.Он је напоменуо да Србе и даље прогањају и застрашују, да пуцају у њих, и да неће бити деескалације док се специјалци налазе у зградама општина и на северу КиМ, и док се хапсе невини Срби.

– Нема деескалације док Србе проглашавају руљом и терористима – казао је доктор, што је изазвало аплауз присутних.

Скуп посматра десетак припадника Кфора, који се налазе на кордону испред зграде Општине, а ту су и припадници Куртијеве полиције.

Др Стојисављевић је истакла за “Новости” како се на скупу обратила у име свих забринутих грађана који су изложени прогону и терору Куртија на северу Косова и Метохије.

– Ја сам се обратила у име свих запослених КБЦ, и у име свих забринутих грађана због прогона, хапшења и терора које се изводи над нама. Скуп подршке је организован због свих ухапшених, а првенствено да бисмо пружили подршку ухапшеном колеги Далибору Спасићу – рекла је др Стојисављевић.

Она истиче да је српски народ решен да остане на свом простору, са својим породицама и у својим кућама.

– Ми желимо мир, а не немире, али желимо слободу, и нећемо да будемо угрожени. Зато тражимо да се повуку специјалне јединице са дугим цевима из општина и са севера Косова и Метохије – додала је др Стојисављевић.

Извор: https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1250597/nema-deeskalacije-dok-hapse-nevine-srbe-velika-kolona-srba-stigla-zvecan-protest-zbog-kurtijevog-terora-foto-video

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *