НОВА ПРОВОКАЦИЈА КУРТИЈА: Послао Краснићија у општину Лепосавић, хоће да уведу и одборнике

ТЗВ. МИНИСТАР управе и локалне самоуправе Ељберт Краснићи ушао је јутрос у зграду општине Лепосавић током смене полиције, како би одржао састанак са градоначелником из редова Самоопредељења Љуљзимом Хетемијем, јавља репортер Косово онлајна, уз информацију да се испред самог улаза у зграду тренутно налазе представници Срба који ово сматрају новом провокацијом Приштине.

 

Бивши градоначелник Лепосавића Зоран Тодић рекао је нашем репортеру да му је информацију о уласку Ељберта Краснићија у општинску зграду потврдио командант мађарског контингента Кфора, који обезбеђује сам улаз у објекат општине. 

Према незваничним информацијама, било је планирано да у зграду уђу и заменица градоначелника Драгана Милетић и општински одборници, што окупљени Срби сматрају као могућ покушај да буду донете неке одлуке мимо воље становника Лепосавића, који нису ни учествовали на недавним локалним изборима.

Велика група Срба у Лепосавићу и јутрос мирно протестује испред општинске зграде, са захтевом да специјална полиција и Хетеми напусте зграду општине, а један део њих је успео да приђе до улазних врата.  

Мађарски војници, који су заменили италијанске и америчке војнике, стоје на вратима, а како јавља репортер Косово онлајна, иза војника Кфора на вратима зграде приметна је група тзв. косовских специјалаца. 

Испред општине је обруч црних џипова Кфора поред којих су распоређени мађарски војници.

Иза зграде и даље је постављена бодљикава жица и два возила специјалних јединица полиције.

(Косово онлајн)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *