Војска стављена у највиши ниво борбене готовости због Куртијевог насиља над Србима на северу КиМ

 

Председник Србије и врховни командант наших оружаних снага Александар Вучић потписао је наредбу о подизању борбене готовости јединица Војске Србије на највиши ниво, и наредио им хитан покрет у правцу административне линије са Косовом и Метохијом, сазнају Новости.

Вучић се на овај потез одлучио због насиља које специјална полиција Аљбина Куртија спроводи над српским народом у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу. Такође, шеф државе затражио је од НАТО-а да се под хитно заустави насиље над Србима.

Министар одбране Милош Вучевић рекао је да је ситуација на Косову и Метохији драматична, као што је председник Вучић упозоравао, и да Приштина срља у ескалацију.

– Пре неколико минута председник је издао наредбу војсци да подигне борбену готовост на највиши степен. Војска је започела своје активности, ово што Курти ради нас води ка црвеним линијама, ово више није игра, ово угрожава безбедност свих људи који живе на овим просторима. Ми ћемо спровести наредбу врховног команданта и урадити оно што се од Војске Србије очекује. Србима на КиМ поручујем да буду смирени, да не наседају на провокације, на сценарио у ком би они били приказани као криминалци. У току је терор над српском заједницом. Важно је да будемо смирени, и да истовремено бранимо своја права и слободе – рекао је Вучевић за ТВ Пинк.

На подизање борбене готовости и покрет трупа Војске Србије Кфор покренуо своје јединице ка Јарињу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *