СНС ИЗГЛАСАО: Милош Вучевић изабран за председника Српске напредне странке

За председника странке СНС и за свог наследника Александар Вучић је предложио Милоша Вучевића.

 

Милош Вучевић изабран за председника Српске напредне странке.

Основну школу „Васа Стајић“ завршио у родном граду, а Гимназију „Јан Колар“ у Бачком Петровцу. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду 1999. године.

До 2012. бавио се адвокатуром у породичној адвокатској канцеларији.

Члан Српске напредне странке је од 2008. године. За председника Градског одбора СНС изабран 2011. Потпредседник СНС постао је 2016, а потом је на ту функцију изабран и у новембру 2021.

За градоначелника Града Новог Сада изабран је у септембру 2012. године након чега престаје да се бави адвокатским послом. За градоначелника је други пут изабран у јулу 2016, а трећи пут у септембру 2020. године.

Био је члан Управног одбора Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) од 2015. до 2016. године. Добитник је више признања, међу којима су и Повеља почасног сенатора Сената привреде Србије из 2014. године. Исте године добија и награду ‘Капетан Миша Анастасијевић’, која му је уручена као лидеру градске управе, за промоцију европских вредности живота у Новом Саду. Две године касније, 2016. године, те вредности су потврђене и проглашењем Новог Сада за Омладинску престоницу Европе 2019. и Европску престоницу културе 2021. Добитник је признања ‘Бела голубица’ у оквиру програма ‘Тесла Глобал форума’. Носилац је Ордена Светог владике Максима Епархије сремске као и грамате признања и захвалности Епархије бачке, за изузетан допринос у развоју духовног и црквеног живота“.

Ожењен је Маријом и има два сина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *