Компанија НИС добитник признања „Капетан Миша Анастасијевић“

Компанија НИС добитник је признања „Капетан Миша Анастасијевић“ у категорији „Лидер друштвене одговорности“ за 15 година спровођења програма „Заједници заједно“.

Ово угледно признање додељује се у склопу пројекта „Пут ка врху“, чији је циљ да подстакне и афирмише предузетништво у Србији и који од 2000. године спроводе Новосадски и Београдски универзитет, Медиа инвент из Новог Сада и РТВ Војводина. Компанија НИС је за доделу признања „Капетан Миша Анастасијевић“ предложена од стране Уније послодаваца Србије и Привредне коморе Србије. НИС је и претходних година у различитим категоријама био добитник овог признања.

Награду је у име НИС-а примио Стефан Деспотовић, директор Центра за односе са јавношћу, на свечаности одржаној у Ректорату Београдског универзитета.

Кроз награђени програм „Заједници заједно“ компанија НИС улаже у оснаживање и развој партнерских градова и општина у Србији. Програм је усмерен на подршку кључним областима за развој друштва, као што су образовање и наука, јавно здравље и социјална заштита, заштита животне средине, култура и спорт, са посебним фокусом на младе. Од 2009. године НИС је путем овог програма уложио готово 1,6 милијарди динара кроз 1082 реализованих пројеката у оквиру којих је унапређен рад више од 180 образовних установа и више од 40 установа културе, опремљено је 45 болница и домова здравља, уређено 74 дечјих игралишта и паркова, као и 72 спортска терена и објекта.

НИС је и у години за нама био посвећен темама од националног значаја. Програмски циклус „Заједници заједно 2022“ био је усмерен на подршку очувању репродуктивног здравља и повећању наталитета, као и на обезбеђивање бољих услова за рад здравствених установа у Србији, што је био основ за кампању „Да се нове наде роде“, која је спроведена на националном нивоу. У оквиру новог циклуса програма „Заједници заједно“ у 2023. години средства у износу од 144,5 милиона динара биће усмерена у подршку младима, односно у образовање и науку.

Поред НИС-а, међу лауреатима налазе се и Ер Србија, Телеком Србија, МК груп, Поштанска штедионица, односно додељена су укупно 22 признања најуспешнијим појединцима и компанијама у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *