ГЛЕДАМ, СЛУШАМ, ПИШЕМ… Вучји чопор

Данас су се Америка и НАТО у Украјини уплели „у живо блато“ сопствене похлепе, губећи рапидно своју економску, политичку, али и војну надмоћ

Овако је писао славни Езоп, пре више од две и по хиљаде година: „Вук нађе залутало јагње, али га не поједе одмах, већ зажели да га поједе с неким оправданим разлогом. Прошле године си ме страшно опсовао! – обрати му се вук. Тада још нисам био ни рођен! – завиче јагње. Вук на то одговори: Сада ми пасеш траву са ливаде! Јагње ће на то: Али праву храну још нисам ни почео да једем! Тада ће опет вук: Али пијеш воду са мог извора! Јагње одговори: Нити пијем воду, нити пасем траву. Мајчино млеко су ми једина храна и пиће!… Вук се изнервира, зграби јагње и почне да га прождире, бесно говорећи: Нећу тако дуго да чекам на ручак, јер ти тврдоглаво побијаш сваки мој разлог!“
Оно што се некад називало casus belli, или одлучујући разлог који нападачка држава користи као објашњење за своју објаву рата, за Америку никада није представљао чак ни формални проблем. Америка је прождирала своје жртве, јер је, напросто, била гладна! Све док није наишла од фебруара 2022. у Украјини на Руску Федерацију и ту јој је – застала кост у грлу! Неко је у име целог слободоумивог света морао да стане на пут крвожедном вођи вучјег чопора.
У новијој историји геноцид Американаца над другим народима започео је ратом у Вијетнаму, 1964. године. Повод је, наводно, био тзв. Други инцидент у Тонкиншком заливу, који је дефинитивно био измишљени изговор за Вијетнамски рат. А потом, наредних година, у Вијетнаму су Американци извршили геноцид Хитлеровских размера, за који, по обичају, нико, заиста одговоран, није одговарао. Цивили, међу којима жене и деца, убијани су само зато што беже од војника или војних хеликоптера који су пуцали из упозорења, или зато што су се налазили у селу за које се сумњало да скрива вијетконговце. И док је Америка у рату имала више од 58.000 жртава, процењује се да је убијено више од два милиона вијетнамских цивила, још 5,3 милиона њих било је рањено, а око 11 милиона, према званичним подацима владе САД, постали су избеглице у властитој земљи.
Када су Сједињене Државе извршиле инвазију на Ирак 2003, првенствено су навеле да Садам Хусеин покушава да стекне капацитете за нуклеарно оружје, као и да побољша постојећи арсенал хемијског и биолошког оружја. Наравно, све је то била лаж, цео свет је знао да је у основи пљачка пребогатих нафтних извора, из којих се Американци и данас снабдевају, као из самопослуге, али у којој не плаћају ништа. Америка и Велика Британија су до темеља уништиле једну богату и развијену арапску земљу, убиле њеног председника и за собом оставиле око милион жртава!
Америка и НАТО су директно учествовали у свргавању либијског председника Моамера ел Гадафија, јер је Француска дуговала огроман новац за нафту која јој је из Либије била испоручена. Стога су се умешали у „либијску револуцију“ и убили пуковника Гадафија. Једну предивну и пребогату земљу, у којој због тога и данас бесне грађански ратови, уништили су до темеља.
Хтели су да наставе и са разарањем Сирије и свргавањем њеног легитимног председника, Башара ел Асада, међутим, ту их је, коначно, зауставила Руска Федерација и рекла – „стоп“ даљем бестијању.
Претходно, 1999. године, гладан вучји чопор Америке, Велике Британије и једног дела НАТО-а устремио се на Србију. Окупирана је територија Косова и Метохије и изграђена велика америчка војна база „Бондстил“, на српској земљи, насилно и варварски, уз немогућност, тада војно и економски мале и слабашне Србије да се томе одупре. Разуме се, у првом плану су опет била угрожена људска права Албанаца на КиМ, а у позадини обична пљачка огромних рудних богатстава и налазишта угља! У то су се, наравно, више од 20 година касније, уклопили и садашњи „демократски избори“ градоначелника у четири општине на северу КиМ, које су Срби бојкотовали, а НАТО на силу спровео у контејнерима, под заштитом до зуба наоружаних припадника специјалних снага полиције, а са излазношћу од неколико процената. Америка и чланице НАТО-а су одраније најавили да ће изборе признати – док се о договореној Заједници српских општина говори као о необавезној партији таблића у кафани. Питам се само како ће у чисто српске средине ти албански градоначелници долазити на посао? Надам се не у оклопним транспортерима, јер за тим нема никакве потребе. Срби на севери КиМ неће ни приметити да они постоје.
Данас су се Америка и НАТО у Украјини уплели „у живо блато“ сопствене похлепе, губећи рапидно своју економску, политичку, али и војну надмоћ. Чак је министар унутрашњих послова Турске, чланице НАТО-а, формално доскора моћног савезника САД који све више прилази Русији и Кини, изјавио да Америку мрзи цео свет!
Такође, уз унапред изгубљен „прокси рат“ до последњег Украјинца против Русије, Американци су и своје европске „вазале“ у НАТО чопору, у којима су претходно инсталирали „лидере“ сумњивих менталних и интелектуалних способности, довели до самог руба провалије, док је санкције против РФ подржало само 15 одсто човечанства. То дефинитивно значи да у овом тренутку Америка води рат – против целе планете!
Ако на крају вук и поједе то несрећно јагње, грдно ће се изненадити када се окрене и види да га иза леђа чека сибирски медвед, који ће му поломити све кости!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *