НИС набавио 121 нову вагон цистерну за превоз нафтних деривата

Компанија НИС набавила је у току прошле године 121 нову вагон цистерну за превоз нафтних деривата од Рафинерије нафте Панчево до складишта компаније широм Србије. Нове цистерне испуњавају највише светске технолошке и безбедносне стандарде за превоз деривата и одликују их врхунске техничке карактеристике.

Поред смањења трошкова због досадашњег изнајмљивања вагон цистерни, набавка нових донеће и друге значајне бенефите који ће додатно унапредити сигурност превоза деривата из домаће рафинерије.

„Нове вагон цистерне могу да саобраћају на територији целе Европе и изграђене су у складу са релевантним прописима из области превоза железницом и превоза опасне робе. Уз то, конструисане су на начин да обезбеде максималну искоришћеност пуњења у односу на постојећа ограничења железничке инфраструктуре, чиме ће се повећати ефикасност превоза деривата и остварити уштеде у превозу. Конкретно, у нове вагон цистерне ће моћи да се утовари и до 15 тона више деривата у односу на постојећи возни парк. На тај начин искоришћеност једног транспортног средстава је повећана до 23 одсто”, изјавио је Ненад Миловановић, руководилац Сектора за транспорт у Блоку “Промет” компаније НИС.

Реализацијом ове набавке, НИС не улаже само у модернизацију свог возног парка, већ и доприноси повећању ефикасности и безбедности у саобраћају, водећи истовремено рачуна о очувању квалитета деривата приликом њиховог транспортовања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *