(UŽIVO) VUČIĆ SE OBRAĆA IZ BRISELA: Predsednik govori nakon teških sastanaka

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima iz Brisela, gde je danas razgovarao sa evropskim komesarom za spoljnu politiku Žozepom Boreljom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

– Uobičajeno težak sastanak, i verujem da će biti još mnogo sastanak u narednom periodu. 18. bi trebali da se vidimo u Severnoj Makedoniji, kada gospodin Borelj poseti region. Do tada bi trebalo sa Lajčakom da pričamo o stvarima za implemntaciju – rekao je Vučić.

On kaže da će u dokumentu EU biti istaknuta neophodnost poštovanja prethodnih dogovora.

– Mislim da Kurti to nije bio spreman da prihvati sada, da li će u budućnosti videćemo. Nadam se da je moguće da postignemo neke kompromise, ali plašim se da ćemo ostati zaglavljeni u nečemu što je odavno trebalo da bude ispunjeno – ističe on.

Vučić kaže da za razliku od medijskih priča nije bilo ničega posebnog na razgovorima.

– Kurti je došao sa idejom da se potpisuje nešto, a o tome nije ni razgovarano. Ja čekam da vidim implementacioni plan, koji se tiče prethodno postignutih obaveza. Što se tiče mape puta, na njoj mora da se radi. To je implementacija. A na početku te mape puta mora da bude ZSO, koju neko neće da ispuni – kaže on.

 

 

2 коментара

  1. Sporazum je objavljen. Razumnom delu srpskog gradjanstva je odavno bilo jasno da ce kad tad uslediti finale. Ali postoji jos jedan razlog koji nastavlja da nas proganja: jos uvek nismo u stanju da shvatimo zasto se to dogodilo. Ima jedan vic,za koji kazu da je kruzio Evropom koja se ” salila” na racun povoda ( povetkom prvog svetskog rata ) ” Da li ste videli danasnji naslov? Nadvojvoda pronadjen ziv. Rat je greska”.
    Na istom se ostalo, vazno je izmisliti povod}

  2. Tоплица

    Ово је фарса у којој невољно учествујемо сви. Какви тешки разговори ако Курти одбија да прихвати нешто ? Али на фотосу се јасно видело како се курти смејуљи а Вучић ко изврађен.
    Зашто не искорачимо и признамо да код нашег преговарача не налазимо искреног патриотизма и, у најмању руку достојанства. Он се још као нешто препире око те заједнице, а сама заједница значи признање Косова као државе ! Ено се те заједнице клоне и Косовци, па коме она треба ? Ко је овде блесав ? Ово је безумље, ово је растур државе. Са овим се мора прекинути !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *