Dodik: SAD i Denis Bećirović su prvaci sveta u rušenju Dejtona, ako tako nastave srušiće i BiH

Ohrabrujem Ameriku i Sarajevo da nastave tako, jer je to najbolji način da sruše BiH, što i treba da se desi, istakao je Dodik.

Sjedinjene Američke Države i bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović su prvaci sveta u rušenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, istakao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Komentarišući Bećirovićeve izjave da su sankcije protiv Dodika poželjne, jer on ugrožava temelje Dejtonskog sporazuma, predsednik Republike Srpske poručio je da i dalje namerava da se dosledno drži svakog slova tog sporazuma.

“A ti licemeri kakav je on, koji pokušavaju da naprave lažni narativ od toga kako neko ruši Dejton, a u suštini ga brani, govori o tome da oni žele da naprave neku novu političku filozofiju o tome da nije dovoljno čitati, videti, razumeti, nego je dovoljno samo da budeš poslušnik. A ja nisam to, kao što je Bećirović, koji pokazuje to u Sarajevu i u Americi”, istakao je Dodik. 

Ukazao je da postoje pokušaji nametanja narativa kako je nešto BiH nadređena entitetima i izmišlja se priča da je imovina u nadležnosti BiH.

“Smislili su da naprave jednu brljotinu koju čine zajedno Amerikanci i muslimani u Sarajevu i sad pokušavaju da nametnu taj narativ kako je nešto BiH nadređena entitetima”, rekao je i poručio da se to nije dešavalo i da se tako nešto neće ni desiti.

“To nije istina, to je prevara i podvala. Ohrabrujem ih da nastave tako, jer je to najbolji način da sruše BiH, što treba da se desi”, poručio je Dodik.

Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović je u razgovoru sa kongresmenom Majklom Tarnerom rekao da su “sankcije pojedinim političarima u BiH nisu najsrećnije rešenje, ali da jesu nužne u slučajevima kada pojedinci, poput Milorada Dodika, ugrožavaju temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

Dodao je da je bolje sankcionisati neodgovorne pojedince nego dozvoliti im da ugrožavaju mirovni proces.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *