Додик: САД и Денис Бећировић су прваци света у рушењу Дејтона, ако тако наставе срушиће и БиХ

Охрабрујем Америку и Сарајево да наставе тако, јер је то најбољи начин да сруше БиХ, што и треба да се деси, истакао је Додик.

Сједињене Америчке Државе и бошњачки члан Председништва БиХ Денис Бећировић су прваци света у рушењу Дејтонског мировног споразума, истакао је председник Републике Српске Милорад Додик.

Коментаришући Бећировићеве изјаве да су санкције против Додика пожељне, јер он угрожава темеље Дејтонског споразума, председник Републике Српске поручио је да и даље намерава да се доследно држи сваког слова тог споразума.

“А ти лицемери какав је он, који покушавају да направе лажни наратив од тога како неко руши Дејтон, а у суштини га брани, говори о томе да они желе да направе неку нову политичку филозофију о томе да није довољно читати, видети, разумети, него је довољно само да будеш послушник. А ја нисам то, као што је Бећировић, који показује то у Сарајеву и у Америци”, истакао је Додик. 

Указао је да постоје покушаји наметања наратива како је нешто БиХ надређена ентитетима и измишља се прича да је имовина у надлежности БиХ.

“Смислили су да направе једну брљотину коју чине заједно Американци и муслимани у Сарајеву и сад покушавају да наметну тај наратив како је нешто БиХ надређена ентитетима”, рекао је и поручио да се то није дешавало и да се тако нешто неће ни десити.

“То није истина, то је превара и подвала. Охрабрујем их да наставе тако, јер је то најбољи начин да сруше БиХ, што треба да се деси”, поручио је Додик.

Бошњачки члан Председништва БиХ Денис Бећировић је у разговору са конгресменом Мајклом Тарнером рекао да су “санкције појединим политичарима у БиХ нису најсрећније решење, али да јесу нужне у случајевима када појединци, попут Милорада Додика, угрожавају темеље Дејтонског мировног споразума”.

Додао је да је боље санкционисати неодговорне појединце него дозволити им да угрожавају мировни процес.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *