СИРЕНЕ У ЗУБИНОМ ПОТОКУ: Чуле се две експлозије, чланови изборне комисије уз полицију насилно ушли у зграду општине

Чланови општинске изборне комисије у Зубином Потоку у пратњи косовске полиције насилно су после 12 часова ушли у зграду Општине Зубин Поток, због чега су се побунили грађани који су се ту затекли, а тренутно се чују сирене.

Чуле су се две експлозије, а чланови општинске изборне комисије и припадници косовске полиције изашли су из зграде општине.

Према ономе што се сазнало на лицу места, чланови општинске комисије уз асистенцију припадника полиције насилно су упали у просторије општине, обили врата и заменили браве, пре него што су напустили зграду.

-Аљбин Курти данас је на север Косова и Метохије послао полицију са дугим цевима у просторије општине Зубин Поток како би насилно покушао да припреми терен за одржавање својих нелегалних избора, изјавио је директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Реч је о најбруталнијој демонстрацији силе и изазивању нових тензија и провокација од стране Приштине која насиљем и једностраним мерама покушава да спроведе своје нелегалне, противправне и једностране мере и изазове нову дестабилизацију прилика на терену. 

Све ово Аљбин Курти је темпирао и режирао док се у Тирани одржава самит ЕУ – Западни Балкан, као што је током самита у Берлину позвао на рушење Бриселског споразума и хапшење Ненада Ђурића.

Овако изгледа такозвана демократија и владавина права Аљбина Куртија – док забрањује Србима да учествују на изборима и референдуму, истовремено дугим цевима, пушкама и насиљем покушава да споведе своје изборе на северу покрајине. 

Очигледа је Куртијева намера да насиљем и оружјем преотме четири српске општине на северу Косова и Метохије и у њима на нелегалним и нелегитимним изборима инсталира албанске представнике. 

Позивамо Србе да остану мирни и не наседају на провокације чији је једини циљ изазивање сукоба и кризе на северу Косова и Метохије, јер све што наш народ жели јесте поштовање права и споразума, права на останак и опстанак на својим вековним огњиштима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *