NEMAČKA STOJI IZA KURTIJEVOG TERORA! Serijom negativnih stavova potvrdili da žele da proteraju Srbe sa KiM

Više nema prostora ni za kakvu dilemu. Serijom negativnih stavova prema Srbima na KiM zvanični Berlin pokazao je da stoji iza terora Aljbina Kurtija sa ciljem da “očisti” Kosovo i Metohiju od Srba.

Ono što se do sada moglo samo naslutiti – da iza Kurtijevih leđa stoji Nemačka i aminuje opasne poteze Prištine, ne mareći što je time situacija na severu dovedena na ivicu rata – potpuno su ogolile berlinske diplomate.

U očiglednoj akciji dolivanja ulja na vatru, dan za danom oglašava se neko od nemačkih predstavnika, praktično sa istom porukom: međunarodna dokumenta i sporazumi, uključujući Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija ne važe, a barikade kosovskih Srba podignute kako bi se odbranili od Kurtijevog terora su nelegalne i moraju se ukloniti do Božića.

Drugim rečima, sve što traže Srbi i Beograd je “apsurdno i neprihvatljivo”, što su inače reči koje je nemački ambasador u Prištini Jorn Rode upotrebio, komentarišući zahtev Beograda da Kfor u skladu sa Rezolucijom 1244 dozvoli povratak naše vojske i policije na Kosovo. Pre Rodea, ulogu “advokata” Kfora preuzela je i njegova koleginica iz Beograda Anke Konrad, koja pokušala da falsifikuje Rezoluciju, tvrdeći da ona ne daje osnov za raspoređivanje naših bezbednosnih snaga u pokrajini.

S druge strane, to što Priština bukvalno kidnapuje Srbe, drži ih na tajnim lokacijama pod navodnim optužbama za ratne zločine uz dva svedoka albanske nacionalnosti, što mimo svih sporazuma šalje do zuba naoružane specijalce na sever, dok se naš narod na KiM bori da odbrani goli život – nemački zvaničnici niti vide niti čuju. Nisu čuli ni strašne Kurtijeve pretnje da “ne isključuje žrtve prilikom uklanjanja barikada”.

Naši sagovornici poslednje izjave berlinskih diplomata ocenjuju kao zenit akcije u koju se Nemačka upustila poslednjih meseci. Prvi cilj je da sruše Zajednicu srpskih opština onako kako je dogovorena Briselskim sporazumom, odnosno da pogaze ceo ovaj dokument na koji je paraf pre skoro deceniju stavila i EU. Zato i ne čude poruke ambasadora Rodea da ZSO mora biti u skladu sa kosovskim ustavom i zakonima i da na njenom statutu rade nemačke nevladine organizacije.

Drugi cilj je da se nametne nova armatura pregovora Beograda i Prištine, odnosno Briselski sporazum zameni evropskim, tj. francusko-nemačkim planom za KiM, koji u svojoj srži ima to da Srbija neformalno prizna nezavisnost Kosova.
Paralelno sa ovim političkim manevrima, ubrzano se radi i na opremanju i jačanju kosovskih bezbednosnih snaga, kako bi one prerasle u vojsku lažne kosovske države. I u ovom procesu jednu od ključnih uloga igra Nemačka.
Nakon što su iz Berlina otvorili karte i nedvosmisleno dali punu podršku Prištini za sve što radi, oglasila se premijerka Ana Brnabić. Ona je poruke ambasadora Rodea o Rezoluciji 1244, ZSO i uklanjanju barikada nazvala “bezobzirnim i bezobraznim i u suprotnosti sa zdravim razumom”. Istakla je da se uhapšeni Srbin Dejan Pantić već 12 dana nije čuo ni sa kim – ni sa porodicom, advokatom, pa čak ni sa Euleksom, i da to svi ćutke posmatraju i potpuno im je u redu. Ona je upitala Rodea, za koga su barikade nelegalne, da li je legalno da se kidnapuju ljudi na teritoriji na kojoj je on ambasador:

– To je potpuno u redu, potpuno u skladu sa evropskim vrednostima i vladavinom prava? Vi imate problem samo sa Srbima na barikadama koji jedino traže pravdu za uhapšene sunarodnike i ZSO. Niste imali ni toliko poštovanja da kažete do kog Božića ste dali rok za uklanjanje barikada, s obzirom na to da na teritoriji KiM žive i Srbi koji slave pravoslavni Božić. Ovu poruku nisam baš razumela, moraju se ukloniti da bi Deda Mraz mogao da prođe? Prošao je Sveti Nikola koji je mnogim Srbima jednako važan kao i Božić.

Sveti Nikola nemačkom ambasadoru nije važan? Njemu je važan samo njegov Božić – rekla je Brnabićeva, i ironično primetila da bi “Rode hteo malo da ide kući da se odmori za svoj Božić, pa mu zato smetaju barikade”, a inače, sem toga, “sve je u najboljem redu, sve je divno, vladavina prava cveta, ljudska prava na maksimumu, sve je savršeno”.

Jedan komentar

  1. Prema rezultatu poslednjeg popisa (koji je završen 27. novembra o.g.) stanovnika u Srbiji je 6.690.887, što je za 494.975 manje nego popisom iz 2011. godine. Broj stanovnika u Srbiji je u stalnom padu. Tužno. Sve će lakše sa nama izlaziti na kraj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *