НЕМАЧКА СТОЈИ ИЗА КУРТИЈЕВОГ ТЕРОРА! Серијом негативних ставова потврдили да желе да протерају Србе са КиМ

Више нема простора ни за какву дилему. Серијом негативних ставова према Србима на КиМ званични Берлин показао је да стоји иза терора Аљбина Куртија са циљем да “очисти” Косово и Метохију од Срба.

Оно што се до сада могло само наслутити – да иза Куртијевих леђа стоји Немачка и аминује опасне потезе Приштине, не марећи што је тиме ситуација на северу доведена на ивицу рата – потпуно су оголиле берлинске дипломате.

У очигледној акцији доливања уља на ватру, дан за даном оглашава се неко од немачких представника, практично са истом поруком: међународна документа и споразуми, укључујући Резолуцију 1244 Савета безбедности Уједињених нација не важе, а барикаде косовских Срба подигнуте како би се одбранили од Куртијевог терора су нелегалне и морају се уклонити до Божића.

Другим речима, све што траже Срби и Београд је “апсурдно и неприхватљиво”, што су иначе речи које је немачки амбасадор у Приштини Јорн Роде употребио, коментаришући захтев Београда да Кфор у складу са Резолуцијом 1244 дозволи повратак наше војске и полиције на Косово. Пре Родеа, улогу “адвоката” Кфора преузела је и његова колегиница из Београда Анке Конрад, која покушала да фалсификује Резолуцију, тврдећи да она не даје основ за распоређивање наших безбедносних снага у покрајини.

С друге стране, то што Приштина буквално киднапује Србе, држи их на тајним локацијама под наводним оптужбама за ратне злочине уз два сведока албанске националности, што мимо свих споразума шаље до зуба наоружане специјалце на север, док се наш народ на КиМ бори да одбрани голи живот – немачки званичници нити виде нити чују. Нису чули ни страшне Куртијеве претње да “не искључује жртве приликом уклањања барикада”.

Наши саговорници последње изјаве берлинских дипломата оцењују као зенит акције у коју се Немачка упустила последњих месеци. Први циљ је да сруше Заједницу српских општина онако како је договорена Бриселским споразумом, односно да погазе цео овај документ на који је параф пре скоро деценију ставила и ЕУ. Зато и не чуде поруке амбасадора Родеа да ЗСО мора бити у складу са косовским уставом и законима и да на њеном статуту раде немачке невладине организације.

Други циљ је да се наметне нова арматура преговора Београда и Приштине, односно Бриселски споразум замени европским, тј. француско-немачким планом за КиМ, који у својој сржи има то да Србија неформално призна независност Косова.
Паралелно са овим политичким маневрима, убрзано се ради и на опремању и јачању косовских безбедносних снага, како би оне прерасле у војску лажне косовске државе. И у овом процесу једну од кључних улога игра Немачка.
Након што су из Берлина отворили карте и недвосмислено дали пуну подршку Приштини за све што ради, огласила се премијерка Ана Брнабић. Она је поруке амбасадора Родеа о Резолуцији 1244, ЗСО и уклањању барикада назвала “безобзирним и безобразним и у супротности са здравим разумом”. Истакла је да се ухапшени Србин Дејан Пантић већ 12 дана није чуо ни са ким – ни са породицом, адвокатом, па чак ни са Еулексом, и да то сви ћутке посматрају и потпуно им је у реду. Она је упитала Родеа, за кога су барикаде нелегалне, да ли је легално да се киднапују људи на територији на којој је он амбасадор:

– То је потпуно у реду, потпуно у складу са европским вредностима и владавином права? Ви имате проблем само са Србима на барикадама који једино траже правду за ухапшене сународнике и ЗСО. Нисте имали ни толико поштовања да кажете до ког Божића сте дали рок за уклањање барикада, с обзиром на то да на територији КиМ живе и Срби који славе православни Божић. Ову поруку нисам баш разумела, морају се уклонити да би Деда Мраз могао да прође? Прошао је Свети Никола који је многим Србима једнако важан као и Божић.

Свети Никола немачком амбасадору није важан? Њему је важан само његов Божић – рекла је Брнабићева, и иронично приметила да би “Роде хтео мало да иде кући да се одмори за свој Божић, па му зато сметају барикаде”, а иначе, сем тога, “све је у најбољем реду, све је дивно, владавина права цвета, људска права на максимуму, све је савршено”.

Један коментар

  1. Prema rezultatu poslednjeg popisa (koji je završen 27. novembra o.g.) stanovnika u Srbiji je 6.690.887, što je za 494.975 manje nego popisom iz 2011. godine. Broj stanovnika u Srbiji je u stalnom padu. Tužno. Sve će lakše sa nama izlaziti na kraj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *