Кијевски режим покушао да изведе напад дроновима на два аеродрома у Русији, погинула три војника

Министарство одбране Русије саопштило је да је кијевски режим покушао да изведе напад дроновима на аеродроме “Дјагиљево” и “Енгелс”.

„Ујутро 5. децембра, кијевски режим је, да би избацио из строја руске авионе великог домета, покушао да изведе напад млазним беспилотним летелицама на војне аеродроме Дјагиљево у Рјазањској области и Енгелс у Саратовској области“, саопштило је руско Министарство одбране.
Украјински дронови који су летели на малој висини оборени су руским системима ПВО.
Као резултат пада и експлозија украјинских дронова незнатно су оштећена два авиона на руским аеродромима. Том приликом погинула су три руска војника, док су четири повређена.
„Смртно су рањена три руска војника, техничке службе која су се налазила на аеродрому. Још четири рањена војника су пребачена у медицинске установе, где им је указана сва неопходна медицинска помоћ“, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.
Без обзира на покушаје Кијева да терористичким нападом омете дејства руске авијације, око 15.00 изведен је интензивни напад на објекте у Украјини. Циљ је био постигнут – свих 17 објеката су погођени. Руска војска је нарушила пребацивање украјинских резерви, страног наоружања, војне технике и муниције железничким и друмским транспортом у зону борбених дејстава. закључили су у Министарству.
 

2 коментара

 1. Славко Z

  Очито је да уништавање украјинских електроенергетских извора није дало очекиване
  резултате чим се Укронацисти усуђују да бомбардују аеродроме унутар Русије. Ако
  се тако настави бомбардоваће оно што још нису – подморничке базе, као следеће !?

 2. Јелена Z

  Русе прати изрека да “споро узјахују, али брзо јашу”.

  Како би било дивно да су, бар овог пута, брзо узјахали! Зашто нису? А не да цео тзв. Запад СТИГНЕ да се подигне у жељи да самеље све: Русе, РФ, православље… да се дочепа природних богатстава Русије, што је и главни мотив.
  Зар да победи зло, сатана…? Не дај, Боже!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *