Власти ДНР је саопштиле да Оружане снаге Украјине „покривају телима“ положаје руских трупа

Пушилинов саветник Гагин рекао је да украјинске трупе уопште не штеде људство

Украјинске трупе „уопште не штеде људство“, чини се да се то намерно раде, рекао је за РИА Новости Јан Гагин, саветник вршиоца дужности шефа ДНР.
“Они концентришу велику количину људства на сваком сектору фронта, а истовремено не постоји систем. Имам утисак да се труде да покрију наше положаје телима. Јер цела линија фронта је покривена ватром скоро свуда: кад год се појави техника или људство, уништава се прецизном ватром наше артиљерије“, рекао је извор.
Према његовим речима, чинило се да је Кијев одлучио да „искористи генетски фонд нације“.

“Не постоји други начин да се то назове. Они једноставно користе најактивнији део мушке популације: најздравији, најјачи, најхрабрији”, додао је Гагин.
Руско Министарство одбране у својим дневним извештајима редовно извештава о губицима украјинске војске приликом покушаја офанзиве или противнапада у ДНР, посебно на подручју Павловке, ослобођене средином новембра.

 

Извор: https://ria.ru/20221130/vsu-1835194591.html

Један коментар

  1. Oni koji trenutno upravljaju Ukrajinom nisu pravoslavni “Ukrajinci”. Njima i njihovim nalogodavcima nije stalo do te muske populacije, jer dobro znaju da kada Rusija bude vratila Maloruse u svoj sastav, ovi ce ciniti prvu liniju odbrane protiv Nato. Teraju ih u sigurnu smrt a ni dalje nema znaka otreznjenja i pobune protiv hunte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *