Промени околности у својој околини!

Еколошке акције Клуба волонтера НИС-а

Чланови Клуба волонтера НИС-а, запослени у компанији, наставили су с реализацијом волонтерских акција које у фокусу имају заштиту животне средине и побољшање услова за живот грађана у локалним заједницама у којима компанија послује. Ове године, поред бројних редовних активности, Клуб волонтера НИС-а спровео је и три акције под слоганом „Промени околности у својој околини“, које су изабране на интерном волонтерском конкурсу компаније.


У оквиру акције „Улепшајмо заједно наше село“, НИС-ови волонтери су у Банатском Великом Селу новим садницама храста оплеменили парк у центру места, офарбан је и амфитеатар у парку, замењене су оштећене канте за отпатке и уређене дотрајале клупе и бетонске жардинијере. Како је ова зелена површина једини парк у месту, посећују је мештани свих генерација и ту се одржавају и бројни културни програми и манифестације током лета.
Друга волонтерска акција реализована је у Бачкој Паланци, где су, поред уређења зелене површине дуж насипа уз леву обалу Дунава који је дуг два километра и који се налази у склопу парка природе „Тиквара“, постављене и нове бетонске канте за отпатке. Иначе, језеро Тиквара је једино природно језеро на целом току Дунава и представља једно од омиљених места окупљања љубитеља природе и спортова на води.


Трећа акција, под називом „Околина мора бити здрава“, имала је за циљ озелењавање модерног базенског комплекса на подручју Спортско-рекреативног центра „Вашариште“ у Кули, где слободно време током лета проводи већина локалног становништва и посетилаца Куле.
„Будући да на територији општине Кула компанија НИС има три станице за снабдевање горивом, на којима је ангажовано 20 запослених, веома нам је важно да будемо добар члан заједнице у којој послујемо. Захваљујући овој волонтерској акцији, коју смо реализовали у партнерству са Општинском управом Кула и Спортско-рекреативним центром ’Вашариште’, на новоизграђеном модерном комплексу базена засадили смо 22 саднице црвеног јавора. Овом еколошком акцијом, поред позитивног утицаја на животну средину, што нам је био приоритет, желели смо и да пружимо подршку развоју локалне заједнице“, истакла је Бојана Радојевић, директорка Департмана за малопродају и члан Клуба волонтера компаније НИС.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *