Arestovič je priznao da Ukrajina može ostati bez struje, vode i toplote

foto – ilustracija

Stanovnici Ukrajine mogu nedeljama i mesecima da budu bez struje, grejanja i vode zbog ruskih udara na objekte energetske infrastrukture, rekao je savetnik šefa kabineta Vladimira Zelenskog Aleksej Arestovič.

„Možda ćemo se suočiti sa situacijom u kojoj ćemo sedeti nedeljama, pa čak i mesecima, ili bez vode, bez svetlosti i toplote, ili sa velikim ograničenjima“, rekao je on u intervjuu novinarki Juliji Latinjinoj*. Njegove reči citira RIA Novosti.

Arestovič smatra da će Ukrajinci morati da se sete 90-ih.

„Pa, smrzavaćemo se, sedećemo, dovlačićemo vodu u kantama , u flašama iz bunara i kod kuće ćemo praviti šatore sa svećama unutra da bude toplije“, savetovao je on.

Podsetimo, Oružane snage Rusije počele su da napadaju ukrajinske energetske, vojne komandne i komunikacione objekte 10. oktobra, dva dana nakon terorističkog napada na Krimski most.

Dan ranije je Aleksandar Harčenko, direktor ukrajinskog centra za istraživanje energetike, rekao da je u Ukrajini oštećeno oko 40 odsto energetske infrastrukture. Stanovništvo treba biti pripremljeno za planirane i neplanirane nestanke struje. 20. oktobra uveden je režim ograničenja potrošnje električne energije u Harkovskoj, Sumskoj i Poltavskoj oblasti.

Izvor: https://aif.ru/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *