Арестович је признао да Украјина може остати без струје, воде и топлоте

foto – ilustracija

Становници Украјине могу недељама и месецима да буду без струје, грејања и воде због руских удара на објекте енергетске инфраструктуре, рекао је саветник шефа кабинета Владимира Зеленског Алексеј Арестович.

„Можда ћемо се суочити са ситуацијом у којој ћемо седети недељама, па чак и месецима, или без воде, без светлости и топлоте, или са великим ограничењима“, рекао је он у интервјуу новинарки Јулији Латињиној*. Његове речи цитира РИА Новости.

Арестович сматра да ће Украјинци морати да се сете 90-их.

„Па, смрзаваћемо се, седећемо, довлачићемо воду у кантама , у флашама из бунара и код куће ћемо правити шаторе са свећама унутра да буде топлије“, саветовао је он.

Подсетимо, Оружане снаге Русије почеле су да нападају украјинске енергетске, војне командне и комуникационе објекте 10. октобра, два дана након терористичког напада на Кримски мост.

Дан раније је Александар Харченко, директор украјинског центра за истраживање енергетике, рекао да је у Украјини оштећено око 40 одсто енергетске инфраструктуре. Становништво треба бити припремљено за планиране и непланиране нестанке струје. 20. октобра уведен је режим ограничења потрошње електричне енергије у Харковској, Сумској и Полтавској области.

Извор: https://aif.ru/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *