ПОШТЕ СРБИЈЕ

Зоран Ђорђевић са амбасадорком Чен Бо о сарадњи у поштанској делатности

Амбасадорка Народне Републике Кине у Београду Чен Бо и Зоран Ђорђевић, в. д. директора Поште Србије, састали су се и разговарали о резултатима у процесу преговора o директној сарадњи јавних поштанских оператора Србије и Кине.
Полазећи од великог потенцијала када је реч о сарадњи Кине и Србије у области поштанске делатности, како би заједнички пружили нове и још боље поштанске услуге, амбасадорка Чен Бо поручила је да ће Амбасада Кине у Београду пружити сву неопходну помоћ у комуникацији пошта двају земаља, те на одговарајући начин подржати поште Кине и Србије.
Директор Зоран Ђорђевић рекао је да су убрзање токова интернет-трговине и обезбеђивање неометане испоруке пошиљака из међународног поштанског саобраћаја, посебно оних генерисаних интернет-трговином, важни задаци на које можемо да одговоримо само заједничким ангажовањем, у чврстом партнерству и уз помоћ пријатељске Републике Кине, проналажењем нових начина и аранжмана сарадње, преношењем примера добре праксе и угледајући се на лидере на глобалном нивоу попут Кинеске поште.
Чен Бо и Зоран Ђорђевић исказали су заинтересованост за наставак сарадње у филателистичкој делатности, као и на промоцији културних садржаја посредством ПТТ музеја Поште Србије. С тим у вези, истакли су успех пројекта издавања специјалне емисије пригодних поштанских марака и филателистичке изложбе посвећених стогодишњици Комунистичке партије Кине, крајем прошле године, на чему је амбасадорка Бо захвалила директору Ђорђевићу и Пошти Србије.

 

Пошта, фото Вук Бранковић

Ђорђевић и Шапић: Омогућити преузимање пореских решења у поштама

Зоран Ђорђевић, в. д. директора Поште Србије, и градоначелник Београда Александар Шапић разговарали су 16. септембра о повезивању порескe администрације Београда са Поштом Србије, креирањем нове услуге која би за пореске обвезнике, физичка лица, омогућила бесплатно преузимање копије решења о утврђеном порезу на имовину на шалтерима пошта са целе територије Града.
Ђорђевић и Шапић закључили су да би било корисно за грађане Београда да се ова услуга успостави, с обзиром на то да је највише пореских обвезника управо у Београду, као и да ће се заложити да се иста омогући у кратком року.
„Пошта Србије увек и радо ставља на располагање најразвијенију мрежу својих пословница свим партнерима који пружају услуге грађанима и заједнички раде на унапређењу амбијента за њихов свакодневни живот и рад. Заједно смо на задатку пружања бољих услуга, које штеде време и новац, смањују редове и чекање, олакшавају измирење обавеза”, рекао је Зоран Ђорђевић.
Такође, на састанку су презентована најновија софтверска и апликативна решења Поште Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *