NIGDE ZNAMENJE LAŽNE DRŽAVE: Vučić u NATO ispred srpske zastave, a Kurtiju nigde zastave tzv. Kosova

foto: printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu u sedištu NATO sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom.

U isto vreme pozvan je i premijer. tzv. Kosova Aljbin Kurti.

Prilikom obraćanja po svim protokolima iza predsednika Srbije stajala je srpska zastava, dok iz Kurtija, Alijansa, stavila svoju a ne tzv. Kosova.

– Za Srbiju su mir i stabilnost od presudnog značaja, a uloga KFOR-a i NATO-a na KiM važna i zato verujem da ćemo uvek moći da naiđemo na razumevanju i želju i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, Alijanse i KFOR-a, da se mir i stabilnost na KiM obezbede, poručio je danas u Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U zajedničkom obraćaju, nakon sastanka sa Stoltenbergom, zahvalio se generalnom sekretaru NATO što je želeo da sasluša poziciju Srbije, dodajući da su razgovarali o svemu što se zbivalo na Kosovu i Metohiji.

foto: printskrin
 

“Ne moramo uvek sve stvari da vidimo istim očima. Za nas je važna uloga KFOR-a i NATO-a na KiM, koju poštujemo”, rekao je Vučić.

2 komentara

  1. zamajavaju nas a otimaju KiM

    Nigde znamenje lažne države: Vučić u NATO ispred srpske zastave, a Kurtiju nigde zastave tzv. Kosova.

    Očiglednsko montirano Natovsko dodvoravanje Vučiću, kao, sa jedne strane visoko ga uvažavaju, i Srbiju, a sa druge strane, za svoje geopolitičke ciljeve – sprovode otimanje srpske teritorije Kosovo i Metohiju od strane albanskih separatista da naprave nezavisnu državu Kosovo. Nije jasan narativ: “lažna država Kosovo”, “privremene kosovske institucije”: kad su Albanci rekli da lažu, da se šale, da se zafrkavaju… da prave lažnu državu, privremene institucije…? Umesto lažne – srpski političari treba da koriste termine: separatistička država, separatističke institucije… da znaju države u svetu o čemu se radi, da se medijski rat za KiM usmeri u korist Srbije, a ne u korist Albanaca. Isto i termin Oslobodilačka vojska Kosova OVK (umesto “separatistička vojska” Kosova) koji se u Srbiji politički kontinuirano koristi u korist albanske separatističke propagande. Čak i u Srbiji ima mnogo Srba koji veruju da “oslobodilačka vojska Kosova OVK” stvarno oslobadja Albance od srpske nacionalističke i diskriminatorske politike, od zločinačko-terorističkog režima Slobodana Miloševića prema Kosovu kako je govorio Vuk Drašković(!).

  2. Nijanse u narativu svakako nisu tajna za inteligentnog Vučića. Pitam se, onda, zašto stvari ne naziva pravim imenom, ne bi li još neko pošao za njegovim primerom, posebno u inostranstvu. Pogrešno imenovanje samo koristi Šiptarima, a svako dodvoravanje nama (Vučiću) smekšava Vučića i rezultira sve pogubnijjim položajem Srbije, i to je već odavno dobrano uzelo maha…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *