НИГДЕ ЗНАМЕЊЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Вучић у НАТО испред српске заставе, а Куртију нигде заставе тзв. Косова

фото: принтскрин

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Бриселу у седишту НАТО са генералним секретаром Алијансе Јенсом Столтенбергом.

У исто време позван је и премијер. тзв. Косова Аљбин Курти.

Приликом обраћања по свим протоколима иза председника Србије стајала је српска застава, док из Куртија, Алијанса, ставила своју а не тзв. Косова.

– За Србију су мир и стабилност од пресудног значаја, а улога КФОР-а и НАТО-а на КиМ важна и зато верујем да ћемо увек моћи да наиђемо на разумевању и жељу и генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга, Алијансе и КФОР-а, да се мир и стабилност на КиМ обезбеде, поручио је данас у Бриселу председник Србије Александар Вучић.

У заједничком обраћају, након састанка са Столтенбергом, захвалио се генералном секретару НАТО што је желео да саслуша позицију Србије, додајући да су разговарали о свему што се збивало на Косову и Метохији.

фото: принтскрин
 

“Не морамо увек све ствари да видимо истим очима. За нас је важна улога КФОР-а и НАТО-а на КиМ, коју поштујемо”, рекао је Вучић.

2 коментара

  1. zamajavaju nas a otimaju KiM

    Nigde znamenje lažne države: Vučić u NATO ispred srpske zastave, a Kurtiju nigde zastave tzv. Kosova.

    Očiglednsko montirano Natovsko dodvoravanje Vučiću, kao, sa jedne strane visoko ga uvažavaju, i Srbiju, a sa druge strane, za svoje geopolitičke ciljeve – sprovode otimanje srpske teritorije Kosovo i Metohiju od strane albanskih separatista da naprave nezavisnu državu Kosovo. Nije jasan narativ: “lažna država Kosovo”, “privremene kosovske institucije”: kad su Albanci rekli da lažu, da se šale, da se zafrkavaju… da prave lažnu državu, privremene institucije…? Umesto lažne – srpski političari treba da koriste termine: separatistička država, separatističke institucije… da znaju države u svetu o čemu se radi, da se medijski rat za KiM usmeri u korist Srbije, a ne u korist Albanaca. Isto i termin Oslobodilačka vojska Kosova OVK (umesto “separatistička vojska” Kosova) koji se u Srbiji politički kontinuirano koristi u korist albanske separatističke propagande. Čak i u Srbiji ima mnogo Srba koji veruju da “oslobodilačka vojska Kosova OVK” stvarno oslobadja Albance od srpske nacionalističke i diskriminatorske politike, od zločinačko-terorističkog režima Slobodana Miloševića prema Kosovu kako je govorio Vuk Drašković(!).

  2. Нијансе у наративу свакако нису тајна за интелигентног Вучића. Питам се, онда, зашто ствари не назива правим именом, не би ли још неко пошао за његовим примером, посебно у иностранству. Погрешно именовање само користи Шиптарима, а свако додворавање нама (Вучићу) смекшава Вучића и резултира све погубнијјим положајем Србије, и то је већ одавно добрано узело маха…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *