Конашенков: 56. Моторизована пешадијска бригада ОСУ изгубила борбену способност, оборена три авиона

 
Извештај Министарства одбране Руске Федерације о специјалнoj војнoj операцији за 10.08.2022.године који је представио генерал Игор Конашенков:

– Оружане снаге Руске Федерације настављају специјалну војну операцију у Украјини.
 
– Високопрецизним ударима Ваздушно-космичких снага Русије у насељу Красногоровка у Доњецкој Народној Републици уништено је складиште муниције 54. Механизоване бригаде. Губици украјинске стране износили су до 30 војника, више од шест хиљада артиљеријских граната, као и седам возила.
 
– Као резултат удара Ваздушно-космичких снага Русије на пунктове привременог размештаја јединица 93. Механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у рејону насеља Андрејевка, Харковска област, елиминисано је стотину непријатељских војника и више од 20 комада војне опреме.
 
– 56. Моторизована пешадијска бригада Оружаних снага Украјине изгубила је борбену способност у рејону насеља Пески Доњецке Народне Републике усљед удара Ваздушно-космичких снага Русије. Уништено је до 70 одсто особља. Већина украјинских грађана мобилисаних да надокнаде губитке бригаде одбили су да иду на линију додира и дезертирали.
 
– Оперативно-тактичка авијација, ракетне снаге и артиљерија настављају са ударима на војне објекте на територији Украјине. Неутралисано је пет командних места, укључујући 46. Аеромобилне бригаде у области насеља Андрејевка, Херсонска област, пука Националне гарде „Хортица“ у Кушугуму, Запорошка област, екстремистичке формације „Ајдар“ у Новоселовки Доњецке Народне Републике и 56. Моторизоване пешадијске бригаде у граду Николајеву. Уништено је седам складишта муниције и ракетног и артиљеријског наоружања у областима насеља Николајевка, Федоровка, Виемка Доњецке Народне Републике и Кушугум Запорошке области.
 
– У рејону насеља Новопавловка, Николајевске области, уништено је борбено возило противваздушног ракетно-топског система “Гепард” које је кијевском режиму испоручила Немачка. Поред тога, у близини Краматорска у Доњецкој Народној Републици уништен је лансер украјинског противваздушног ракетног система С-300.
 
– У оквиру контраартиљеријске борбе, неутралисана су два украјинска вода вишецевних ракетних система “Град”, као и два вода хаубица Д-20 и два вода хаубица Д-30 на ватреним положајима у рејонима насеља Кирово, Северск и Верхнекаменскоје Доњецке Народне Републике.
 
– Борбени авиони Ваздушно-космичких снага Русије у ваздушним борбама над територијом Николајевске области оборили су три авиона украјинских ваздухопловних снага: један Су-25 у рејону насеља Новохристофоровка, један МиГ-29 изнад Троицко-Сафонова и један Су-27 у атару насеља Новосеље.
 
– Руски ПВО системи су уништили девет украјинских беспилотних летелица. Поред тога, две балистичке ракете Точка-У оборене су у изнад насеља Кринки, Херсонска област, као и седам ракета вишецевног ракетног система “Химарс” у областима Новаја Каховка, Љубимовка и Червони Мајак, Херсонска област. Такође, у области Весели Кут пресретнуте су четири ракете вишецевног ракетног система “Смерч”.
– Укупно, од почетка специјалне војне операције уништено је 267 авиона, 145 хеликоптера, 1.720 беспилотних летелица, 365 противваздушних ракетних система, 4.283 тенка и других оклопних борбених возила, 795 вишецевних ​​ракетних система, 3286 артиљеријских оруђа, као и 4807 јединица специјалних војних возила.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *