КИНА ПРЕКИНУЛА ДИПЛОМАТСКЕ ОДНОСЕ СА АМЕРИКОМ: Објављен је списак области у којима више неће бити комуникације

Пекинг је прекинуо комуникацију са Вашингтоном у неколико области у знак протеста због посете Ненси Пелоси Тајвану.

Кина је одлучила да прекине дипломатске односе са САД у бројним војним и цивилним областима, саопштило је Министарство спољних послова.

Прекид веза начин је Пекинга да узврати за овонедељну посету председнице Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси Тајвану.

Министарство је објавило списак области у којима више неће бити комуникације између кинеских и америчких званичника.

То укључује радне састанке између одељења одбране, консултације о поморској безбедности, сарадњу у области илегалне миграције, судску помоћ, транснационални криминал, контролу дрога и климатске промене.

Планирани телефонски разговор између високих војних команданата два народа такође је отказан, наводи се у саопштењу.

Један коментар

  1. Tоплица

    Кина је својим претњама поступила нетактично, то је очигледно. Она нема моћи да реализује такве претње. Кинески адути у овом времену су у новцу, али је и ту ова држава рањива, да сада у то не улазимо.
    Овде једна смела претпоставка: Кина никада неће ратовати за Тајван; сачекаће да јој га Американци донесу као поклон на тацни, све са машницом ! А кад ће то највероватније да буде ? Највероватније оног момента кад светски власници новца успеју да се нагоде са Кином и пређу тамо да оданде изнова зајашу Свету на грбачу ! Има ли ово изгледа да се догоди ? Давно смо се начитали о томе како су најмоћније венецијанске породице отишле у Енглеску, па је уздигле до светског хегемона, а кад им је тамо постало тесно, прескочиле преко Атлантика и тамо, ојачане хазарима, јахале уз општи интерес све до сада, кад им је и оданде тесно . . .
    Да ли је Кина уопште спремна на тако нешто ? Присетимо се како је реаговала на понуду Кисинџера и Никсона да их индустријализују под одређеним условим !
    Дај мили Боже да се ово не збије, али страх наш не сме се сматрати неоснованим !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *