Русија пријатеље не напушта

Разговори које је Милорад Додик, током Економског форума у Санкт Петербургу, водио са Сергејом Лавровом и Владимиром Путином учврстили су везе између Русије и Републике Српске

Русија не напушта своје пријатеље, у то сам се поново уверио након разговора који сам имао с Владимиром Путином, поручио је Милорад Додик после састанка који је на Економском форуму у Санкт Петербургу имао с председником Руске Федерације.
Размена мишљења с Владимиром Владимировичем била је, без сумње, најзначајнији, али не и једини важан разговор који је српски члан Председништва БиХ обавио током боравка на економском форуму који се сваке године одржава у некадашњој северној престоници руске империје.

ПРОБИЈАЊЕ БЛОКАДЕ Додик је био први високи функционер из српских држава који је, по избијању тоталног рата који је колективни Запад по трећи пут у историји повео против највеће словенске државе, пробио блокаду и лицем у лице обавио размену мишљења са шефом дипломатије, а затим и председником Русије.
Био је, наравно, свестан државник из Лакташа да ће његов одлазак у град на Неви изазвати жестоке негативне реакције, како у Сарајеву, тако и у западним центрима моћи, па је у изјави датој у Санкт Петербургу Радио-телевизији РС саопштио како је „прозиван неколико пута“, те да су га „неки питали зашто је ту“. Али и нагласио да је његов долазак у земљу коју Запад покушава да демонизује и изолује (безуспешно) у интересу Републике Српске и нашег народа.
„Ја сам ту јер је то моја воља и јер мислим да је то добро за Републику Српску и наш народ. Важно је да будемо овде и покажемо наше припадање вредностима које су везане за економију и економску стабилност, а то желимо и другима“, рекао је Додик.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.