ЗАПАД покушава да нађе разлоге како би објаснио испоруке оружја Кијеву, као и за своје понашање према Русији, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова, преноси Спутњик.

ЗАПАД покушава да нађе разлоге како би објаснио испоруке оружја Кијеву, као и за своје понашање према Русији, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова, преноси Спутњик.

ЗАПАД ПОКУШАВА ДА НАЂЕ РАЗЛОГЕ ЗА ИСПОРУКЕ ОРУЖЈА КИЈЕВУ Захарова: Без објашњења постају државе које врше агресију

Фото: Профимедиа/Shutterstock/Илустрација

– Они све време траже изговоре да испоручују наоружање Украјини. Они се претварају да се понашају у складу са правилима. То још нису одбацили, заиста траже разлоге како би нешто објаснили, јер без објашњења постају државе којe врше агресију у свим правцима- рекла је Захарова у емисији „Соловјов лајв”.

Према њеном мишљењу, западне земље покушавају да нађу узроке своје политике како би на “домаћој сцени” разјаснили своје поступке.

Русија је упутила ноту свим земљама, укључујући САД, због испорука оружја Украјини, подсећа Спутњик.

У руском Министарству спољних послова су нагласили да се земље НАТО-a “играју ватром” шаљући оружје у Украјину, а из Кремља су поручили да то нимало не доприноси руско-украјинским преговорима.

Раније је Захарова коментарисала изјаве европских политичара да Украјина још не може да тражи статус кандидата за чланство у Европској унији, за које је рекла да су подле према Кијеву, преносе РИА Новости.

Претходно је италијански премијер Марио Драги рекао да се готово све велике земље ЕУ противе давању Украјини статуса кандидата за чланство у ЕУ.

– То је веома подло према Украјини. Зашто су такви према њима? Обећавали су сваке године улазак Украјине у њихове редове. Говорили су им да су „сада још пола корака, још пола центиметра, још један милиметар ближе свом жељеном циљу који су им наметнули“ – ето, то су вам европске интеграције – рекла је Захарова у етеру радија „Спутњик“.

Један коментар

  1. Семиреченский Игорь Игоревич

    “На немецком сайте, вещающем на 31 языке мира, размещён видеоролик «УКРАИНА: ясность в преддверии АДА», о реальном положении вещей на Украине и конечных целях заказчиков всего этого, активно распространяющийся в сети Интернет: «Мир окутал густой туман лжи. Лгут все: кто-то тупо преувеличивает и нагнетает, а кто-то просто втирает небылицы в размягчённые телевидением мозги. А ведь чтобы холодная информационная война не переросла в горячую братоубийственную, нужно просто иногда их включать и анализировать услышанное… Кадры 18+, но это то, к чему толкают США Большую Европу и сейчас, как и в годы первых двух мировых войн. Все это уже было. Но заокеанским воротилам Пентагона и Уолл-стрит все мало крови славянских детей. Им нужно больше. Им нужен всемирный концентрационный лагерь. Всемирный Освенцим. И они не остановятся ни перед чем, чтобы сохранить свою власть в этом мире. Чтобы уже никто и никогда не смог поднять своей головы, дабы помешать им. Этого нельзя допустить!»…
    http://www.youtube.com/watch?v=K0rMZK8ppjM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *