ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ УРУЧИО ОДЛИКОВАЊА: “У Видовдану треба да тражимо нашу будућност”

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић уручио је данас видовданска одликовања заслужним појединцима и институцијама, након чега ће бити организован свечани пријем поводом Видовдана и ступања на дужност председника Републике у другом мандату.

Церемонија је почела у 18 часова, интонирањем химне Републике Србије Боже правде у извођењу Наташе Тасић Кнежевић, солисткиње СНП.

Говор председника Александра Вучића

Председник Вучић се први обратио окупљенима, и рекао је да су на Видовдан наши преци на Косову Пољу бранили цивилизацију и културу, исконске европске, а свакако српске вредности.

– Од генерације до генерације, од политике до политике, одговори се мењају, међусобно се потиру, чине какофонију симбола и смисла различитих верзија историје, заборављајући да историја може да буде само једна – рекао је Вучић.

Како је навео, због те чињенице, због те јединствене и једне историје, жели, не да пружи коначне одговоре, јер њих нећемо наћи, већ да каже колико је овај датум важан и колико значи за опстанак државе и будућност нације.

– Он је путоказ и звезда коју пратимо, без њега уз историју каква је била наша одавно бисмо се утопили у друге народе. За нас је Видовдан најпрецизнији начин за мерење времена. Како је рекао владика Николај: “То је наша народна голгота, али у исто време и наше народно васкрсење, духовно и морално. Оно нам је дало галерију витеза вере који вреде више од галерија мермерних кипова” – рекао је председник.

Један коментар

  1. Božidar Anđelković

    Својим новинарским радом Љиљана Смајловић сигурно није заслужила орден Карађорђеве звезде првог степена. „Политику“ је свела на ниво „Европљанина“, али политичка трговина одличјима постојала је и у много славнијим периодима српске историје.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *