Оружане снаге Украјине планирале су офанзиву са циљем изласка на границу Русије, рекао је Бастрикин

Украјинска војска планирала је да на пролеће започне специјалну операцију са приступом руској граници, рекао је председник Истражног комитета Александар Бастрикин.

„Имамо податке, сада их проучавамо, проверавамо, да ће тачно 8. марта почети специјална операција Украјине из Северодоњецка са приступом руској граници“, рекао је он, говорећи на 10. међународном правном форуму у Санкт Петербургу.
Од 24. фебруара Русија спроводи специјалну војну операцију демилитаризације и денацификације Украјине. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су били изложени геноциду од стране режима у Кијеву осам година“.
Раније је прес-секретар руског лидера Дмитриј Песков нагласио да би украјинске власти могле да прекину непријатељства пре краја дана – за то је довољно да нареде националистичким јединицама и Оружаним снагама Украјине да положе оружје. . Тако је прокоментарисао изјаву председника Украјине Володимира Зеленског, који је дан раније рекао да се нада да ће се сукоб окончати пре зиме.

Извор: https://ria.ru/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *