НЕ ПРИСТАЈЕМО НА НЕОЛИБЕРАЛНИ АМЕРИЧКИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК: Лавров јасно поручио – Русија проглашена за непријатеља давно пре самита

РУСИЈА је проглашена непријатељем НАТО много пре предстојећег самита Алијансе, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

– Што се тиче планова који се припремају за самит НАТО, да нас прогласи претњом, да Кину прогласи системским изазовом, Русија је проглашена непријатељем много пре него што је сазван самит НАТО – поручио је шеф руске дипломатије током посете Туркменистану, преноси агенција ТАСС.

Како је рекао Лавров, судећи по изјавама западних политичара, Русија је проглашена за непријатеља једноставно зато што не жели да се усагласи са неолибералним светским поретком Сједињених Америчких Држава, које су потчиниле читав Запад.

– То проглашавање Русије претњом није изненађење за нас и неће донети ништа ново у практичну политику Сједињених Држава и њихових сателита – казао је руски министар спољних послова.

Оценио је да није важно шта мисли украјински председник Володимир Зеленски, јер он није тај који доноси одлуке.

– Знате, нећу ни да нагађам чему се председник Зеленски нада. Није апсолутно важно шта он мисли. Он не доноси одлуке. Одлуке се доносе у Вашингтону, а не на председничком нивоу – рекао је Лавров на конференцији за новинаре, одговарајући на питање да ли Зеленски рачуна на директну војну подршку НАТО.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин рекао је да је њен циљ “заштита људи који су били изложени геноциду од стране режима у Кијеву осам година”.

Како је саопштило Министарство одбране Русије, 25. марта Оружане снаге Руске Федерације су извршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине.

Главни циљ у руском војном ресору сада је ослобођење Донбаса, саопштило је Министарство одбране. Заједно са руском војском, у региону делују јединице ДНР и ЛНР.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *