„Biramo Rusiju”! Nemci oštro odgovorili na ultimatum Zelenskog

Gledaoci nemačkog ZDF-a zauzeli su se za Rusiju posle reči predsednika Ukrajine Zelenskog

Gledaoci nemačkog ZDF-a kritikovali su ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, koji je pozvao saveznog kancelara Olafa Šolca da prestane da pokušava da balansira između Kijeva i Moskve.

„Ovaj krvopija konačno treba da ostavi nas Nemce na miru. Bar ono što zemlji treba, mi dobijamo od Rusije. Zašto bi nemački narod odustao od svog prosperiteta? Nama treba Rusija“, napisao je jedan korisnik.

“Rusija ima najveće rezerve gasa, uranijuma i nafte, ona čini 19,67 odsto svetske proizvodnje žitarica. Bez Ukrajine, Nemačka će se snaći, ali ne i bez Rusije”, složio se drugi korisnik.

“Zelenski nema sreće! Mi volimo Rusiju. EU ne treba još jedna korumpirana država u bloku”, dodao je drugi.
„Ako ne želi da balansira, moramo izabrati Rusiju koja ima mnogo da ponudi, a ne samo da zahteva, kao ovaj korumpirani ukrajinski prosjak“, ogorčen je čitalac.

“Rusija je najveća država na svetu, sa ogromnim zalihama prirodnih resursa i bogatom istorijom. Ukrajina je veoma mlada nacija, čija istorija miriše na nacizam”, podelio je svoje mišljenje drugi korisnik.

“Podrška Ukrajini je skupa i nepotrebno ugrožava prosperitet naše zemlje. Bilo bi bolje da napustimo Ukrajinu”, rekao je jedan komentator.

“Došla su neverovatna vremena! Zelenski traži nešto od Šolca. Glumac koji igra predsednika korumpirane zemlje diktira kancelaru najmoćnije države u Evropi. Ovo je bilo nezamislivo pre godinu dana”, iznenađen je čitalac.

„Komičar postaje sve drskiji i nečuveniji“, zaključuju komentatori.

Kako su pisali mediji, nemački kancelar, zajedno sa italijanskim premijerom Mariom Dragijem i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, nameravao je da doputuje u Kijev 16. juna. Šolc je istovremeno izjavio da neće posetiti Ukrajinu nakon što je Zelenski odbio da primi predsednika Nemačke Frank-Valtera Štajnmajera. Ambasador Ukrajine u Berlinu Andrij Melnik ga je zbog toga nazvao „uvređenom kobasicom od džigerice“.
U pozadini ruske vojne specijalne operacije, Sjedinjene Države i njeni saveznici u NATO-u snažno upumpavaju oružje u Ukrajinu. Ipak, kijevske vlasti se stalno žale na nedovoljnost i sporost snabdevanja.
Rusija je, sa svoje strane, više puta izjavljivala da vojna pomoć Ukrajini samo produžava sukob, a da transporti sa oružjem postaju legitimna meta ruske vojske.

Izvor: https://ria.ru/20220614/ukraina-1795145801.html

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *