„Бирамо Русију”! Немци оштро одговорили на ултиматум Зеленског

Гледаоци немачког ЗДФ-а заузели су се за Русију после речи председника Украјине Зеленског

Гледаоци немачког ЗДФ-а критиковали су украјинског председника Володимира Зеленског, који је позвао савезног канцелара Олафа Шолца да престане да покушава да балансира између Кијева и Москве.

„Овај крвопија коначно треба да остави нас Немце на миру. Бар оно што земљи треба, ми добијамо од Русије. Зашто би немачки народ одустао од свог просперитета? Нама треба Русија“, написао је један корисник.

“Русија има највеће резерве гаса, уранијума и нафте, она чини 19,67 одсто светске производње житарица. Без Украјине, Немачка ће се снаћи, али не и без Русије”, сложио се други корисник.

“Зеленски нема среће! Ми волимо Русију. ЕУ не треба још једна корумпирана држава у блоку”, додао је други.
„Ако не жели да балансира, морамо изабрати Русију која има много да понуди, а не само да захтева, као овај корумпирани украјински просјак“, огорчен је читалац.

“Русија је највећа држава на свету, са огромним залихама природних ресурса и богатом историјом. Украјина је веома млада нација, чија историја мирише на нацизам”, поделио је своје мишљење други корисник.

“Подршка Украјини је скупа и непотребно угрожава просперитет наше земље. Било би боље да напустимо Украјину”, рекао је један коментатор.

“Дошла су невероватна времена! Зеленски тражи нешто од Шолца. Глумац који игра председника корумпиране земље диктира канцелару најмоћније државе у Европи. Ово је било незамисливо пре годину дана”, изненађен је читалац.

„Комичар постаје све дрскији и нечувенији“, закључују коментатори.

Како су писали медији, немачки канцелар, заједно са италијанским премијером Мариом Драгијем и француским председником Емануелом Макроном, намеравао је да допутује у Кијев 16. јуна. Шолц је истовремено изјавио да неће посетити Украјину након што је Зеленски одбио да прими председника Немачке Франк-Валтера Штајнмајера. Амбасадор Украјине у Берлину Андриј Мелник га је због тога назвао „увређеном кобасицом од џигерице“.
У позадини руске војне специјалне операције, Сједињене Државе и њени савезници у НАТО-у снажно упумпавају оружје у Украјину. Ипак, кијевске власти се стално жале на недовољност и спорост снабдевања.
Русија је, са своје стране, више пута изјављивала да војна помоћ Украјини само продужава сукоб, а да транспорти са оружјем постају легитимна мета руске војске.

Извор: https://ria.ru/20220614/ukraina-1795145801.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *