ЗАЈЕДНИЧКА АКЦИЈА КОМПАНИЈЕ НИС И УДРУЖЕЊА „ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА“ – Еколошке радионице за више од 450 ученика широм Србије

 

Београд, 18. мај 2022. године

У жељи да најмлађе чланове наше заједнице едукује о значајуочувања животне средине као једног од основних циљева одрживог развоја, компанија НИС је у сарадњи са  Удружењем „Чепом до осмеха“реализовала едукативни циклус за ученике основних школа. У еколошким радионицама које су одржане под слоганом „Еколошко васпитање, здраво одрастање!“, учествовало је више од 450 ученика из Ниша, Кикинде, Ковиља, Чачка и Београда. Ученици су,поред интерактивних предавања, имали прилику да заједно са члановима Клуба волонтера компаније НИС учествују и у различитимкреативнимактивностима.Еколошке радионице, прилагођенеузрасту учесника, омогућиле су ученицима да сазнају како рециклажа утиче на стабилизацију климатских промена, науче вишео примарној сепарацији отпада, времену потребномза разградњу различитих материјала у животној средини, као и бројне друге важне природне законитости и занимљивости.

Завршној радионици која је одржана у Основној школи “Драган Лукић” на Новом Београду, присуствовали су представници Града Београда, представници компаније НИС,Удружења “Чепом до осмеха“ и руководство школе. Они су, након предавања, заједно са ученицима учествовали у креативним активностима у дворишту школе.

АндрејаМладеновић, помоћник градоначелника Београда истакао је значај овакве акције јер подстиче свест о очувању животне средине код деце. Захвалио је компанији НИС као друштвено одговорној компанији која брине о заштити животне средине.

„Ово је веома леп повод да заједно са компанијом НИС обиђемо једну од београдских основних школа. Град Београд има изузетно добру сарадњу са компанијом НИС. Више од 77 различитих пројеката урадили смо заједно од 2010. године путем програма „Заједници заједно”, а вредност тих пројеката је 286 милиона динара. Данас смо у школи „Драган Лукић” имали могућност да видимо колико је значајно да се улаже у образовање, колико то деци заиста значи, посебно у околностима које смо имали у последње две године, а везано за пандемију ковида-19 и прелазак на онлајн наставу“, рекао је помоћник градоначелника.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, рекао је да компанија континуирано улаже у младе и екологију.

„У НИС-у сматрамо да су улагања у децу и заштиту животне средине најбоља инвестиција у будућност. Овим пројектом, који реализујемо у сарадњи са пријатељима из Удружења  „Чепом до осмеха“, постижемо оба циља, јер младе учимо и подстичемо да се брину о животној средини.Посебно нам је драго што кроз еколошке едукативне радионице имамо прилику да разговарамо са ученицима о значају ове теме, јер ће они у наредним годинама преузети бригу о еколошкој слици наше земље. Када је реч о НИС-у, ми ћемо и надаље наставити да улажемо у еколошке пројекте. До сада смо у ту област инвестирали више од 120 милиона евра и учествовали у бројним акцијама заштите природе. И у наредном периоду наставићемо да улажемо у младе и развој заједнице у којој послујемо, у складу са нашим слоганом „Будућност на делу““, истакао је Смирнов.

Вања Петковић, председница удужења „Чепомдоосмеха“ изразила је захвалност компанији НИС на вишегодишњој успешној сарадњи и бројним заједнички реализованим пројектима.

„Свесетонаставилокрозовееколошкерадионице у циљудасеунапредиположајособасаинвалидитетом и дасеедукујудецанатемуширењаемпатије и солидарностипреманашојживотнојсредини. Јаконамјеважнода едукујемонашеомладинцедајењиховличнидоприносвеомаважан и дасхватедасвојимличнимделовањемдиректноутичунаекосистем. Такокрозконкретнепримерекакољудиутичунаживотнусредину, децајаколепоусвајајуовазнања. Веомасамзахвалнанаоваколепојсарадњи“, рекла је ВањаПетковић.

Oља Ћоровић, директоркаОШ „Драган Лукић“ рекла је да је школа и раније сарађивала са компанијом НИС и да су у оквиру програма „Заједници заједно“ опремљена два информатичка кабинета.

„Компанија НИС је, заједноса „Чепомдоосмеха“, нашојдецисада омогућилаеколошкерадионицеи знањеизобластиекологије, али и хуманости. Сакупљањемчеповачинимодобрествари -учимоих дабудемотуједнизадругеколикоможемо“, рекла је она.

Додатне информације

Компанија НИС дуги низ година активно подржава заједницу са посебним акцентом на заштиту животне средине и улагање у младе. Само у еколошке пројекте компанија је од 2009. године инвестирала 120 милиона евра, док сарадња са Удружењем „Чепом до осмеха“ датира годинама уназад. Донација комби возила за превоз чепова, подршка изградњи првог комбинованог игралишта за децу у Новом Саду, неки су од пројеката подржаних од стране компаније НИС. Такође, прикупљањем пластичних чепова у пословним центрима и на бензинским станицама, компанија НИСпружа континуирану подршку раду Удружења, очувању животне средине и прикупљању новчаних средстава за помоћ деци са инвалидитетом или сметњама у развоју.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *