Путинов говор за Дан победе: “Боримо се да у свету не буде места за џелате и нацисте”

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин изјавио је данас да се Русија превентивно одупрла агресији и да је то била једина права одлука, јер НАТО није желео да је чује.

ЊЕГОВ ГОВОР ЧЕКАО ЈЕ И ЗАПАД! Путин: Боримо се да у свету не буде места за џелате и нацисте (ФОТО)

Фото: Принтскрин

 

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ 

– Земље НАТО-а нису хтеле да нас чују, имале су друге планове. Припремале су напад на Крим – рекао је руски лидер.

Путин је на Паради победе на Црвеном тргу рекао да се милиције у Донбасу и војници који се боре у Украјини боре за отаџбину и будућност, да у свету не буде места за, како је рекао, “џелате и нацисте”.

Председник Русије је рекао да су се после нестанка СССР-а САД понашале ексклузивно, понижавајући цео свет и своје сателите, али да је Русија другачија земља.

“Смрт сваког војника је туга за све нас”

Председник је пожелео брз опоравак рањеним учесницима специјалне операције у Донбасу, а такође је обећао да ће пружити помоћ породицама погинулих бораца.

ПРАТИТЕ НАС НА ВИБЕРУ

– Смрт сваког војника је туга за све нас, учинићемо све да помогнемо породицама и деци погинулих војника у Украјини – нагласио је шеф руске државе.

 

“НАТО чланице нису желеле да нас чују”

Путин је рекао да је НАТО започео војни развој територија које су суседне Русији. Све је указивало да ће сукоб са неонацистима бити неизбежан.

Русија је дала превентивни одбитак агресији, што је била једина исправна одлука, нагласио је председник.

Он је, у обраћању на Паради победе на Црвеном тргу у Москви, рекао да је НАТО проширивао војну инфраструктуру, да су почеле да раде стотине страних саветника, да је редово испоручивано најсавременије наоружање из земаља НАТО-а.

Русија се одупрла агресији

“Опасност је сваким даном била све већа. Русија се превентивно одупрла агресији – то је била изнуђена, правовремена и једина исправна одлука суверене, јаке и независне земље“, истакао је Путин.

Председник Русије је рекао да је систематски стварана апсолутна неприхватљива претња за Русију, директно на њеним границама.

Навео је да се Руска Федерација увек залагала за недељиву безбедност, али да земље НАТО-а нису желеле да је чују, да су имале потпуно другачије планове и да је припремана нова операција у Донбасу и инвазија на, како је рекао, “наше историјске територије, укључујући Крим”.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Према речима председника Русије, САД су после распада С С СР-а почеле да говоре о својој ексклузивности, понижавајући цео свет и своје сателите, али је истакао да је Русија другачија земља. Путин је навео да се Русија никада неће престати да поштује све народе и културе.

Путин је нагласио да је Русија поносна на непобеђену храбру генерацију победника и да је дужност да се чува сећање на оне који су сломили нацизам.

Као ветерана међу страним дописницима председничка администрација је позвала на свечану трибину и сталног дописника “Вечерњих новости” из Москве, аутора ових редова – Бранка Влаховића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.