“ПАЖЉИВО ПРАТИМО СВАКИ ПОТЕЗ” Кремљ се огласио поводом одлука Финске и Шведске да приступе НАТО

КРЕМЉ је забринут због одлуке Финске и Шведске да уђу у НАТО и извршиће дубоку анализу последица, рекао је новинарима портпарол руског председника Дмитриј Песков, преносе РИА Новости.

ПАЖЉИВО ПРАТИМО СВАКИ ПОТЕЗ Кремљ се огласио поводом одлука Финске и Шведске да приступе НАТО

Фото: Профимедиа

– Већ смо рекли да је за нас, наравно, ово питање које најпажљивије пратимо – приоритетно. Има разлога за веома дубоку анализу могућих последица. Не мислимо да ће улазак Финске и Шведске у НАТО на овај начин ојачати и унапредити безбедносну архитектуру на нашем континенту – рекао је Песков новинарима.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ 

Говорећи у овом контексту о дешавањима у Украјини, он је скренуо пажњу на чињеницу да Русија нема територијалне спорове ни са Финском ни са Шведском, док би Украјина „потенцијално могла да постане чланица НАТО-а, а онда би Русија имала територијални спор са државом“. , који је део алијансе која носи огромне, огромне ризике за цео континент“.

Песков је нагласио да је питање приступања Шведске и Финске НАТО-у озбиљно, „повећава нашу забринутост, а ми ћемо веома пажљиво пратити какве ће бити последице овог приступања Финске и Шведске НАТО-у у смислу примене, у смислу наше безбедности, која се мора обезбедити апсолутно безусловно“.

ПРАТИТЕ НАС НА ВИБЕРУ 

– Пажљиво ћемо пратити шта ће се дешавати, пажљиво снимамо изјаве. Било је изјава шведске стране да Шведска неће постављати ниједну страну војну базу или систем наоружања на својој територији чак и ако је чланица алијансе – додао је Песков.

Он је напоменуо да Кремљ пажљиво прати и анализира ситуацију у вези са изгледима за осигурање безбедности Руске Федерације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *