СПРЕМАЈУ СЕ КОРАЦИ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Данас састанак Г 20 – на снази усаглашене координиране акције земаља чланица

У ВАШИНГТОНУ се данас одржава састанак Г 20, а, како су најавили званичници земаља чцланица, на њему ће бити усаглашене координиране акције због напада Русије на Украјину.

Док у појединим западним престоницама тврде да би Русија због својих поступака требало да буде у потпуности искључена са глобалних састанака, то није став других у Г20, укључујући Кину и Индонезију, која ове године председава групом, пише Гардијан.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ 

Москва је јуче потврдила да ће министар финансија Антон Силуанов предводити руску делегацију на преговорима упркос поновљеним протестима западних дипломата.

Америцка министарка финансија Џенет Јелен планира да избегне седнице Г20 на маргинама састанака Медународног монетарног фонда и Светске банке којима ће присуствовати званицници.

Како је рекао званицник америцког Министарства финансија, она ће, међутим, присуствовати уводној седници о рату у Украјини, без обзира на уцешће Русије. Извор и з британске владе за Ројтерс је рекао да ће британски министар финансија Риши Сунак такође бојкотовати неке седнице Г20 ако им буду присуствовали руски званицници.

ПРАТИТЕ НАС НА ВИБЕРУ

Са састанка министара финансија и челника централних банака 20 најразвијенијих економија света неће бити завшне декларације о заједничким циљевима због планираног виртуелног учешћа Русије, рекао је извор из немачке владе, преноси Ројтерс.

На састанку ће, како је навео, бити речи о стању глобалне економије, последицама рата у Украјини, вакцинама против ковида-19 и глобалној припремљености за могуће будуће пандемије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *