KARLA DEL PONTE: Putin je ratni zločinac, izdati nalog za hapšenje

BIVŠA glavna haška tužiteljka Karla del Ponte, pozvala je stalni Međunarodni krivični sud da izda nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina zbog, kako tvrdi, ratnih zločina počinjenih u Ukrajini, preneo je britanski Gardijan.

“Putin je ratni zločinac”, navela je u intervjuu za švajcarski list “Le Temps” Del Ponteova (75), koja je istraživala ratne zločine u Ruandi i bivšoj Jugoslaviji.

PRATITE “PEČAT” NA TELEGRAMU 

Del Ponte, koja je godinama bila i u komisiji UN koja je istraživala kršenje prava u sirijskom ratu, naglasila je da bi izdavanje naloga za hapšenje signaliziralo da je “istraga sprovedena”.

 

4 komentara

  1. Ova glupava, ograničena beštija, koja je imala ”sreću” da progoni velike vitezove našeg naroda, očigledno još ništa nije naučila. Ili je ona istinski deo gospodara života na Planeti, kojima su se u zadnje vreme poslovi donekle naherili.

  2. Znao sam da je glupa,neuracunljiva, nemoralna i obicna lutkica americke politike. Ali da je njen iq ovako nizak, nisam znao. Pa budalo jedna, nije Rusija Srbija da izrucuje svoje ljude olosu kao sto ste vi.

  3. Gospode! Marioneta – krpena lutka kojoj konce povlači Amerika, ONA bi da hapsi nekoga kao što je Putin! Zla babetina, izvršitelj zlog gospodara, proizvod ovog zlog i ludog vremena! Ne daj bože da se u Rusiji nađu snage kakve su bile, u zlo doba, u Srbiji, kad su babetini isporučili najbolje Srbe, na večitu srpsku sramotu. Nadam se da ONAJ ODGORE VIDI SVE.

  4. zivadinzoric

    Ltobista sa zapada prvenstveno SAD i Švajcarske koje rade sve protiv Srba
    i za Šiptare. Prije nekoliko godina kad je trebala da kaže istinu o ratu na osovu,o Srpskim žrtvama,žutoj kući,da bude svedok protiv terorizma albanaca i Tačija,
    ona su je izolovali i poslali u Argentinu kao ambasador Švajcarske,namerno je sklonjena i udaljena.Sad se ova žena -zmija ponovo aktivirala sa svojim lažima i mržnjom prema srpskom i ruskom narodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *