КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Путин је ратни злочинац, издати налог за хапшење

БИВША главна хашка тужитељка Карла дел Понте, позвала је стални Међународни кривични суд да изда налог за хапшење руског председника Владимира Путина због, како тврди, ратних злочина почињених у Украјини, пренео је британски Гардијан.

“Путин је ратни злочинац”, навела је у интервјуу за швајцарски лист “Ле Темпс” Дел Понтеова (75), која је истраживала ратне злочине у Руанди и бившој Југославији.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ 

Дел Понте, која је годинама била и у комисији УН која је истраживала кршење права у сиријском рату, нагласила је да би издавање налога за хапшење сигнализирало да је “истрага спроведена”.

 

4 коментара

  1. Tоплица

    Ова глупава, ограничена бештија, која је имала ”срећу” да прогони велике витезове нашег народа, очигледно још ништа није научила. Или је она истински део господара живота на Планети, којима су се у задње време послови донекле нахерили.

  2. Znao sam da je glupa,neuracunljiva, nemoralna i obicna lutkica americke politike. Ali da je njen iq ovako nizak, nisam znao. Pa budalo jedna, nije Rusija Srbija da izrucuje svoje ljude olosu kao sto ste vi.

  3. Господе! Марионета – крпена лутка којој конце повлачи Америка, ОНА би да хапси некога као што је Путин! Зла бабетина, извршитељ злог господара, производ овог злог и лудог времена! Не дај боже да се у Русији нађу снаге какве су биле, у зло доба, у Србији, кад су бабетини испоручили најбоље Србе, на вечиту српску срамоту. Надам се да ОНАЈ ОДГОРЕ ВИДИ СВЕ.

  4. zivadinzoric

    Лтобиста са запада првенствено САД и Швајцарске које раде све против Срба
    и за Шиптаре. Прије неколико година кад је требала да каже истину о рату на осову,о Српским жртвама,жутој кући,да буде сведок против тероризма албанаца и Тачија,
    она су је изоловали и послали у Аргентину као амбасадор Швајцарске,намерно је склоњена и удаљена.Сад се ова жена -змија поново активирала са својим лажима и мржњом према српском и руском народу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *