ИГОР КАЛАБУХОВ: Још снажније везе Русије и Српске

РУСКИ амбасадор у БиХ Игор Калабухов рекао да је на данашњем састанку са руководством Универзитета у Источном Сарајеву договорена чвршћа сарадња са Руском Федерацијом, као и успостављање директних веза.

Игор Калабухов

 

– То ће бити на корист и научницима и младим људима у Русији и Републици Српској, тако да имамо и након пандемије пуно радова и могућности – изјавио је Калабухов.

Он је захвалио руководству Универзитета што има могућност директног комуницирања са студентима, јер је врло битно да млади људи знају шта се заиста дешавало, шта је истина.

Изразио је наду да ће у тој комуникацији изградити још чвршће везе између Русије и Републике Српске.

Руски амбасадор је, након састанка са ректором Универзитета у Источном Сарајеву Миланом Кулићем и деканом Филозофског факултета Пале Драгом Мастиловићем, одржао предавање на Филозофском факултету на Палама на тему “У сусрет 77. годишњици победе над фашизмом”.

Кулић је изразио задовољство сарадњом Универзитета у Источном Сарајеву и универзитета у Русији.

– И овај пут су обе стране истакле задовољство да је сарадња на највишем нивоу, али да има простора и могућности да се она унапреди. У последње две године она је мало успорена због пандемије вируса корона – рекао је Кулић.

Мастиловић је рекао да је обавеза и Срба и Руса да увек штите своју историју од било какавог покушаја ревизије и немилосрдне пропаганде.

ПРАТИТЕ НАС НА ВИБЕРУ

У холу Факултета отворена је изложба “Да се не заборави! – злочини нациста и њихових помагача над цивилним становништвом током Другог светског рата” које је приредило Руско историјско друштво.

(РТРС)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *